27 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων & κηδεμόνων βρεφών και νηπίων Καισαριανής για το επιβεβαιωμένο κρούσμα σε Παιδικό σταθμό της πόλης μας

Ενημερωθήκαμε ότι ο Α΄ Βρεφικός και Α΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός θα παραμείνει κλειστός για 2 εβδομάδες λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού.

Στην ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή αναφέρει ότι:

«Μετά από την επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού σε εργαζόμενη του Α΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού στην οδό Κλαζομενών 49, ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή πως θα πρέπει να παραμείνει κλειστός ο σταθμός για δύο εβδομάδες, από την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 13 Οκτωβρίου. Το προσωπικό του σταθμού επιβάλλεται να μπει σε καραντίνα για το ίδιο διάστημα, θα πρέπει να γίνει απολύμανση στο σταθμό καθώς και ιχνηλάτηση του υπόλοιπου προσωπικού.
Σε ερώτηση προς τον ΕΟΔΥ για το αν πρέπει να κλείσουν και οι υπόλοιποι σταθμοί, ενημερωθήκαμε πως στην προκειμένη περίπτωση μένει κλειστός μόνο ο σταθμός στον οποίο πιστοποιήθηκε το κρούσμα. Η απολύμανση του σταθμού θα γίνει άμεσα.
Η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί την υπόθεση από κοντά ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο».

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η ανησυχία όλων μας

Πολύ φοβόμαστε ότι τέτοιες καταστάσεις θα πυκνώσουν, με δεδομένο ότι μόλις τις τελευταίες μέρες άνοιξαν ουσιαστικά με πλήρη λειτουργία οι δομές. Από τη μία έχουμε τον επιθετικό χαρακτήρα του ιού, από την άλλη την ανεύθυνη διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση, και σαν κερασάκι στην τούρτα την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής.

Ζητήσαμε από την αρχή από όλους τους υπευθύνους ΠΡΟΛΗΨΗ με θερμομέτρηση, με συχνές απολυμάνσεις, με επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε προσωπικό και παιδιά, με ολιγομελή τμήματα , με μόνιμο και σταθερό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων σε κάθε παιδικό σταθμό.

Με την εκδήλωση κρούσματος δεν μπορούμε πλέον να καταγγέλλουμε μόνο τα περιβόητα πρωτόκολλα λάστιχο που αφήνουν τον καθένα μας στην μοίρα του!

Αναρωτιόμαστε:

–       Τι έγινε για παράδειγμα από την Παρασκευή όταν η εργαζόμενη εμφάνισε συμπτώματα και έφυγε; Γιατί λειτούργησε ο σταθμός τη Δευτέρα –και μάλιστα χωρίς απολύμανση–, ενώ αναμενόταν το ΤΕΣΤ; Τι ενέργειες έκανε για όλα τα παραπάνω ο Δήμος ;

–        Είναι το μόνο περιστατικό με συμπτώματα ;

–        Ποιος θα επιβαρυνθεί το κόστος των ΤΕΣΤ που θα κάνουμε όλοι -πιθανόν και 2 φορές- ώστε να διασφαλίσουμε τις οικογένειές μας;

–        Γιατί δεν ιχνηλατεί ο ΕΟΔΥ και τα αδελφάκια που μπορεί να βρίσκονται σε άλλη βαθμίδα;

–        Ποιος θα αποζημιώσει τους γονιούς όχι μόνο για το κόστος των εξετάσεων και των πιστοποιητικών αλλά και για την απουσία από την εργασία τους;

Εδώ και τώρα να αναλάβει την κρατική  ευθύνη η Κυβέρνηση! Μας έχουν ζαλίσει με την ατομική ευθύνη ενώ 7 μήνες τώρα οι ανάγκες μας αντιμετωπίζονται ως κόστος! Ενώ έχουν καταργηθεί οι άδειες ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς μας ζητούν να κρατήσουμε τα παιδιά μας 14 μέρες στο σπίτι!

Κρίνουμε αναγκαίο για την ασφάλεια των παιδιών μας και των οικογενειών μας ο Δήμος:

  • Εδώ και τώρα  να πραγματοποιήσει δωρεάν ΤΕΣΤ σε όλο το προσωπικό  και στα παιδία του Α’ Βρεφονηπιακού και Α’ Βρεφικού  !
  • Εδώ και τώρα  να πραγματοποιήσει απολύμανση με πιστοποίηση  και στις  2 δομές !
  • Όταν ολοκληρωθούν τα παραπάνω να εκτιμηθεί το άνοιγμα των  2 δομών.

Για τα παραπάνω θέλουμε πλήρη και καθημερινή ενημέρωση! Αφορά την υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας !

Υ.Γ.: Ελπίζουμε αυτή τη φορά ο Δήμος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσει υποστηρικτικά απέναντι στους γονείς και στα παιδιά μας.

Η ΔΕ

Translate »