25 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Καισαριανής

Φόβο και ανασφάλεια για τις ζωές μας, για τις ζωές τους ,για το μέλλον τους …!

<< Θα  έχουν δουλειά οι γονείς μου και τον επόμενο μήνα ?  Και το σχολείο … ? το σχολείο μου, ο χώρος μου , ο μικρόκοσμός μου …? Ένα καθημερινό αλισβερίσι με το άγχος και το στρες … Αλήθεια αλλιώς ονειρεύομαι το σχολείο μου …!!!   >> 

Αλήθεια , αλλιώς ονειρεύονται το σχολείο τους… και ξέρετε ,οι νέοι βλέπουν ωραία όνειρα , εποικοδομητικά γεμάτα αισιοδοξία για το μέλλον , καμία απολύτως σχέση με τα δικά μας ,τα ¨γκρίζα¨ γεμάτα ανασφάλεια, τα συμβιβασμένα  ! Ναι οι νέοι ξέρουν να ονειρεύονται ακόμα… ! 

Όμως για να συνεχίσουν να ονειρεύονται , πρέπει να ¨ξορκίσουν¨ την πραγματικότητα , τη καθημερινότητα τους, πρέπει να αναμετρηθούν με κρύες αίθουσες το χειμώνα   που σε πολλές των περιπτώσεων μετατρέπονται σε ντουζιέρες από τα βρόχινα νερά … πρέπει να ξορκίσουν τα κενά στο ημερήσιο πρόγραμμα του σχολείου τους . Πρέπει να ξορκίσουν τις αναθέσεις μαθημάτων στους εκπαιδευτικούς τους. Εν τέλει πρέπει να αντιπαλέψουν ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο  που δεν μορφώνει πολύπλευρα πάρα μόνο προσπαθεί να ειδικεύσει κατευθύνσεις για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά , τώρα έχουν να ξορκίσουν και τον καθημερινό  φόβο που γεννάται  λόγω της υγειονομικής κρίσης , θα πρέπει να μάθουν να τηρούν τις αποστάσεις λέει στο προαύλιο του σχολείου, στους χώρους όπου κινούνται στην καθημερινότητα τους , όμως μέσα στην αίθουσα θα πρέπει να στριμώχνονται ο ένας πάνω στον άλλο μέχρι και 27 άτομα !! Μην ανησυχείτε τους απάντησαν οι ιθύνοντες ,<< θα σας φέρουμε μάσκα και αντισηπτικά>> τους έφεραν ‘’αλεξίπτωτο’’  , τα αντισηπτικά είναι στο δρόμο… !

Όμως η δράση γεννά αντίδραση , ναι τον μάθαν αυτόν τον κανόνα στο μάθημα της φυσικής , τον ήξεραν ήδη , το επιτάσσει η φύση,  τι περιμένατε να κάνουν οι μαθητές ? να δεχτούν όλα αυτά με τα χέρια σταυρωμένα ? Δεν μπορεί να γίνει αυτό, η αντίδραση είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κανόνα , το οφείλουν στους εαυτούς τους , στις επόμενες γενιές , το οφείλουν στην κοινωνία ! 

Τούτη η ώρα δεν είναι για τρομοκρατία , δεν έχουν θέση οι εκφοβισμοί , η παραπληροφόρηση και τα ψεύδη, τα ‘’ παπαγαλάκια ‘’ μπορούνε να κουρνιάσουν…

Τούτη η ώρα είναι η ώρα έμπρακτης στήριξης ,είναι η ώρα διεκδίκησης , είναι η ώρα νίκης του μαθητικού κινήματος , της σχολικής κοινότητας. Γονείς , εκπαιδευτικοί οφείλουν να σταθούν δίπλα στους μαθητές, χωρίς κανένα ίχνος χειραγώγησης. Είπαμε , τα παιδιά ξέρουν να ονειρεύονται …!!!

Το ΔΣ του συλλόγου μας τάσσετε δίπλα στους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Λυκείου Καισαριανής κρίνοντας απολύτως δίκαια τα αιτήματά τους.     

Translate »