18 Απριλίου 2024

Επιστολή στον Αντιδήμαρχο Παιδείας από γονείς των 4ου και 5ου νηπιαγωγείων Καισαριανής

Αξιότιμε κε αντιδήμαρχε παιδείας, 

με την παρούσα επιστολή μας, οι γονείς των παιδιών που παρακολουθούν την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή στα 4ο/5ο νηπιαγωγεία της πόλης μας, σας ζητάμε ΑΜΕΣΑ, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση να προβείτε σε εργασίες για την  «κάλυψη» της τσιμεντένιας πλάκας (που αναμένεται να τοποθετηθεί μια από τις 6 αίθουσες container με τις οποίες έχετε δρομολογήσει την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής στην πόλη μας).  

Την προηγούμενη εβδομάδα ενημερώσατε εκτάκτως (μια μέρα πριν) τα νηπιαγωγεία 4ο και 5ο ότι στις 17-18/9 θα παρέμεναν για δυο μέρες κλειστά για τις εργασίες τοποθέτησης του «κουτιού», που όμως δεν έγιναν ποτέ! 

Εκτός από το προφανές πρόβλημα που δημιουργήσατε στους εργαζόμενους  γονείς τελευταία στιγμή, σας ενημερώνουμε και γραπτώς ότι στις 10 πρώτες μέρες λειτουργίας του νηπιαγωγείου μετράμε δυο μικρά (ευτυχώς) ατυχήματα: έναν τραυματισμό παιδιού σε μύτη-κούτελο και άλλον έναν σε αγκώνα. Ατυχήματα που θα είχαν αποφευχθεί έστω και με μια στοιχειώδη περίφραξη της πλάκας με πλέγμα ή αφρό. 

Σας δηλώνουμε ότι δεν θα περιμένουμε να συμβούν τα χειρότερα. Δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής στις καθυστερήσεις εργασιών που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί από μέρους σας πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς!  

Οι νηπιαγωγοί υπό το απαράδεκτο καθεστώς των ελλείψεων προσωπικού (για 25 παιδιά αναλογεί 1 παιδαγωγός !) δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό αλλά δεν μπορούν να γίνουν θεοί επιβλέποντας ταυτόχρονα 25 παιδιά σε ένα προαύλιο γεμάτο από επικίνδυνα υλικά  και άδειο από δημιουργικές γωνιές και ασφαλή παιχνίδια! 

Ζητάμε 

  • να αναλάβετε εδώ και τώρα την ευθύνη σας για την ασφάλισή του προαυλίου πριν είναι πολύ αργά!  
  • να ενημερώσετε έγκαιρα για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. 
  • να επισκεφθεί άμεσα η τεχνική υπηρεσία του δήμου το χώρο, παρουσία των γονιών ώστε να συνδράμουμε στην καταγραφή των επικινδυνοτήτων όπως τις έχουμε αντιληφθεί. 

Είμαστε εργαζόμενοι γονείς και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με θυσίες και κόπους, δεν επιτρέπουμε απαράδεκτες εκπτώσεις στην ασφάλεια τους, δεν θα γίνουμε ηθικοί αυτουργοί, ούτε θα δώσουμε  άλλοθι σε ατυχήματα των παιδιών μας .  

Οι γονείς των 4ου/ 5ου νηπιαγωγείων Καισαριανής

Translate »