25 Απριλίου 2024

Δελτίο Τύπου για το χθεσινό (24/09) μαθητικό συλλαλητήριο

0

Χαιρετίζουμε την οργανωμένη συμμετοχή μαθητών της Καισαριανής στο χθεσινό μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια με συνθήματα εκτός των άλλων «Κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή» και «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία».

Οι μαθητές έδωσαν την καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση που σέρνει μαθητές στα αστυνομικά τμήματα και σε δημοτικές αρχές που λασπολογούν και τους κατηγορούν ότι είναι επιπόλαιοι, που κυνικά τους κουνάνε το δάχτυλο για την ατομική ευθύνη αλλά τους στοιβάζουν μέσα σε κλουβιά των 25 μαθητών, σε αύλειους χώρους κατά εκατοντάδες, που τους κατασυκωφαντούν ως “αρνητές της μάσκας” και τους στέλνουν μάσκες – αλεξίπτωτα.

Τα προβλήματα των σχολείων, είναι αυτά που “υποκινούν” τους αγώνες των μαθητών, η αγωνία για την νέα σχολική χρονιά. Για να καλυφθούν ΤΩΡΑ οι ανάγκες των σχολείων, για να παρθούν μέτρα για 15 μαθητές ανά τμήμα με άμεσες προσλήψεις καθηγητών, για μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πλήρους απασχόλησης (τουλάχιστον 2 ανά σχολείο και χωρίς να περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο), θερμομετρήσεις και νοσηλευτές με σύνδεση με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, για ενίσχυση των σχολικών ταμείων, για εξασφάλιση των όρων για την αναπόφευκτη τηλε-εκπαίδευση κ.ο.κ. 

Στον κοινό αγώνα που δίνουμε γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, για μόρφωση και υγεία δεν υπάρχει χώρος γι’ αυτούς που μόνο μέλημα έχουν την προσωπική προβολή, τις σκοπιμότητες και την αλλοίωση του οργανωμένου αγώνα και της διεκδίκησης! Βήμα – βήμα να κερδίσουμε την πρόσβαση των παιδιών μας στη μόρφωση, σε ένα ασφαλές σχολείο!

Ήδη, γονείς και εκπαιδευτικοί, εξασφαλίσαμε στην χθεσινή Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ) την επιπλέον χρηματοδότηση των νηπιαγωγείων, με ειδική φροντίδα για τα νέα τμήματα για την προμήθεια αναλώσιμων.

Συνεχίζουμε με την παράσταση διαμαρτυρίας σε περιφέρεια και διευθύνσεις εκπαίδευσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »