28 Μαρτίου 2024

Παρέμβαση στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής την Πέμπτη για όλα τα καίρια ζητήματα μόρφωσης, υγείας και ασφάλειας

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 24/09/2020 εκπρόσωποι του ΔΣ της Ένωσης θα συμμετέχουν στην παρέμβαση που θα γίνει στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής μαζί με το Σύλλογο Γονέων του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα, την Ένωση Γονέων Βύρωνα, εκπαιδευτικούς της Ζ’ ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικούς του Συλλόγου ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη».  

Θα απαιτήσουμε:

  • Να ανοίξουν επιπλέον τμήματα στα Λύκεια της πόλης μας. Από την πρώτη στιγμή θίξαμε το σοβαρό πρόβλημα με τα 25άρια τμήματα που εν μέσω πανδημίας λειτουργούν ως ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί… και ας μίλαγε η κα Υπουργός για μέσους όρους με 17 μαθητές ανά τάξη. Τέτοια τμήματα υπάρχουν σε όλα τα σχολεία της πόλης. Συγκεκριμένα, οι πρώτες τάξεις των δύο Λυκείων έχουν από 3 τμήματα με τουλάχιστον 25 μαθητές, ενώ υπάρχουν αίθουσες για να ανοίξουν δύο επιπλέον τμήματα και να τηρηθούν στοιχειωδώς αποστάσεις μεταξύ των μαθητών. Όμοια έχουμε μεγάλα τμήματα των 25 μαθητών και σε τμήματα προσανατολισμού.
  • Να καλυφτούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες, καθώς πέραν των κενών που δημιουργούνται στην εκπαιδευτική διαδικασία, οι ελλείψεις σε δασκάλους και νηπιαγωγούς εμποδίζουν και την λειτουργία των ολοήμερων.
  • Στο Ειδικό σχολείο της Καισαριανής η κατάσταση είναι τραγική. Από το σχολείο λείπουν 5 εκπαιδευτικοί, 1 Κοινωνικός Λειτουργός, 1 Σχολικός Νοσηλευτής, 2 Εργοθεραπείας, 1 Πληροφορικής, 1 Εικαστικών,1 Θεατρολόγος. Στο σχολείο φοιτούν πάνω από 60 παιδιά το καθένα με τις δικές του ιδιαιτερότητες και ανάγκες, επίσης υπάρχουν περιστατικά με συννοσηρότητες που τα καθιστούν ευπαθείς ομάδες. Οι παρά πάνω ελλείψεις δεν είναι πολυτέλεια αλλά βασικές, ουσιαστικές ανάγκες προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο.
  • Να βρεθούν κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι, για δημιουργία αιθουσών ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση των τμημάτων
  • Να δοθεί κονδύλι για τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ, σε όλο το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό και επαναλαμβανόμενη χορήγηση μασκών σε όλους.
  • Να προσληφθούν σχολικοί νοσηλευτές και να υπάρξει σύνδεση με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ
ΕΙΝΑΙ … ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!

Translate »