29 Μαρτίου 2024

Κλειστός ο Α’ Βρεφονηπιακός Σταθμός λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος σε εργαζόμενη

Με ανακοίνωση που θυροκολήθηκε στον Α’ Βρεφικό και Α’ Βρεφονηπιακό Σταθμό Καισαριανής, ενημερωθήκαμε ότι θα παραμείνει κλειστός για 2 εβδομάδες από την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου έως και Τρίτη 13 Οκτωβρίου, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος σε εργαζόμενη.

Η ανακοίνωση γράφει:

“Μετά από την επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού σε εργαζόμενη του Α’ Βρεφονηπιακού Σταθμού, στην οδό Κλαζομενών 49, ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή πως θα πρέπει να παραμείνει κλειστός ο σταθμός για δύο εβδομάδες από την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου έως και Τρίτη 3 Οκτωβρίου. Το προσωπικό του σταθμού επιβάλλεται να μπει σε καραντίνα για το ίδιο διάστημα, θα πρέπει να γίνει απολύμανση στο σταθμό καθώς και ιχνηλάτηση του υπόλοιπου προσωπικού.
Σε ερώτηση προς τον ΕΟΔΥ για το αν πρέπει να κλείσουν και οι υπόλοιποι σταθμοί, ενημερωθήκαμε πως στην προκειμένη περίπτωση μένει κλειστός μόνο ο σταθμός στον οποίο πιστοποιήθηκε το κρούσμα.
Η απολύμανση θα γίνει άμεσα.
Η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί την υπόθεση από κοντά ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο.”

Ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται δυστυχώς η ρεαλιστικότητα του αιτήματος γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών για:

  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό όλων των εκπαιδευτικών δομών
  • Πρόσληψη νοσηλευτών και σύνδεση με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Επίσης δημιουργείται τεράστια αναστάτωση στους εργαζόμενους γονείς, καθώς δεν υπάρχει καμιά μέριμνα για άδεια Ειδικού Σκοπού, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι γονείς να ασφυκτιούν ακόμα περισσότερο.

Παράλληλα θέτουμε και τα παρακάτω ερωτήματα, από την εμπειρία μας με το κλείσιμο του 2ου Λυκείου και τις καθυστερήσεις που υπήρξαν στη διενέργεια των τεστ, όπου πολλοί εκπαιδευτικοί τα είχαν πληρώσει από την τσέπη τους και αφού τελικά δεν έγινε τεστ σε κανέναν μαθητή.

  • Πότε θα πραγματοποιηθεί η απολύμανση;
  • Ποιος θα διεξάγει την ιχνηλάτηση;
  • Ποιος θα αναλάβει τη διενέργεια των τεστ σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και στο σύνολο του προσωπικού και πότε θα πραγματοποιηθούν αυτά τα τεστ;
  • Τι γίνεται επιτέλους με το αίτημα που έχει καταθέσει επίσημα η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων προς τη Δημοτική Αρχή ώστε να εξετάσει τη σύνδεση των σχολείων με το Κέντρο Υγείας του Παιδιού και το Κέντρο Υγείας Βύρωνα, για την παροχή των υπηρεσιών ελέγχου covid-19 (π.χ. ΤΕΣΤ, πιστοποιητικά παιδιάτρων), τους αναγκαίους προληπτικούς εμβολιασμούς (π.χ. γρίπης ) αλλα και την συνολικότερη επίβλεψη των θεμάτων υγείας;
Translate »