25 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση-Καταγγελία του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου

Καταγγέλλουμε ως ΨΕΥΔΗ και ΑΝΕΥΘΥΝΗ τη χθεσινή ανάρτηση της Δημοτικής Αρχής στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Καισαριανής με θέμα “καταλήψεις στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μας”.

Στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής αναφέρεται ότι :«Από νωρίς το πρωί (αναφέρεται στην Τρίτη 22/9) κομματικοί εκπρόσωποι παρότρυναν τα παιδιά καθώς πλησίαζαν στις εισόδους των σχολείων να προχωρήσουν σε αποχή και κατάληψη» με αποτέλεσμα «στα δύο Γυμνάσια και το 1ο Λύκειο, κάποιοι μαθητές και μαθήτριες να αρνηθούν να κάνουν μάθημα».

Βέβαια όσοι πραγματικά έχουν παιδιά στο σχολείο μας ξέρουν ότι στο 2ο Γυμνάσιο τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβησαν. Επίσης, στα άλλα σχολεία υπήρχαν μόνο μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Προφανώς, η δημοτική αρχή βλέπει φαντάσματα, παραποιεί την πραγματικότητα, μιλάει με γενικολογίες, μόνο και μόνο γιατί έτσι την βολεύει. Όποιος διαμαρτύρεται είναι … ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ. Ας μην ξεχνάμε ότι την ίδια στάση τήρησε η δημοτική αρχή απέναντι και στις διαμαρτυρίες γονέων για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νηπιαγωγεία της πόλης αποκαλώντας τους «περιφερόμενο τσίρκο»!!!

Όμως από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν σπατάλησε μια σταγόνα μελάνι, δεν άρθρωσε ούτε μία κουβέντα για τα προβλήματα στην παιδεία, τις ευθύνες της κυβέρνησης που άφησε 7 μήνες και τις θυσίες όλων μας να πάνε χαμένες. Αντίθετα, φωτογραφιζότανε πλάι – πλάι στα πιο αρμόδια κυβερνητικά στελέχη με καμάρι, ενώ όλα ήταν στον αέρα. Αλήθεια ποιος είναι το κομματικό φερέφωνο;

Η Δημοτική Αρχή εγκαλεί τους γονείς να αναλάβουν το ρόλο τους, τους κουνάει το δάχτυλο για την κρίσιμη συγκυρία, όταν η ίδια η Δημοτική Αρχή δεν έκανε καμία ενέργεια για την βελτίωση αυτής της κατάστασης, όταν η ίδια σκύβει το κεφάλι στις κυβερνητικές εντολές. Αλήθεια ποιος φαντάζεται ότι είναι ο ρόλος των γονιών; Μήπως να υποκαταστήσουν τον δικό της ρόλο; Να αγοράσουν αντισηπτικά και θερμόμετρα, να πληρώσουν για το επιπλέον καθαριστικό προσωπικό, να νοικιάσουν ή και να χτίσουν σχολεία;

Πέρα όμως από αυτό οφείλουμε να σημειώσουμε και το πιο θλιβερό από όλα. Προκειμένου να εξυπηρετήσει τον σκοπό της η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί αν με όσα λέει πυροδοτεί εντάσεις στον ευαίσθητο σχολικό χώρο. Θα είναι ευχαριστημένοι οι κύριοι της δημοτικής αρχής όταν δουν γονείς να τσακώνονται με γονείς, μαθητές με μαθητές, εκπαιδευτικούς με γονείς και μαθητές κ.ο.κ. αρκεί να βγει η ίδια από το πλάνο των ευθυνών!

Ως γονείς ΕΝΩΜΕΝΟΙ θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε όλα όσα ανήκουν στα παιδιά μας. Θα συμβάλλουμε ώστε οι μαθητές να εκφράζονται μέσα από την οργανωμένη δράση για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου, για να έχουν δικαίωμα και στην υγεία και στην μόρφωση. Για να μην πάει άλλη μία χρονιά χαμένη. Θα τους δίνουμε το χέρι όταν

καταγράφουν τα αιτήματά τους, όταν θέλουν να τα απευθύνουν στους υπεύθυνους είτε είναι η διεύθυνση, είτε η Δημοτική Αρχή, είτε το Υπουργείο και βρίσκουν κλειστές πόρτες.

Προφανώς αυτό είναι που ενοχλεί κάποιους που θέλουν μαθητές και γονείς να μην αντιδρούν, να μην μιλάνε !

Το λέμε για μια ακόμα φορά ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ, απαιτούμε :

  • Κατάργηση του νόμου για την παιδεία (4692/20), που ψηφίστηκε εν μέσω πανδημίας, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα αντιεκπαιδευτικά μέτρα προβλέπει αύξηση του ορίου μαθητών στους 25-27 μαθητές ανά τμήμα.
  • Λειτουργία ολιγομελών τμημάτων ανάλογα με το απαραίτητο μέγεθος της αίθουσας, ώστε να τηρούνται οι ενδεδειγμένες αποστάσεις. Στο σχολείο μας ο μέσος όρος μαθητών είναι 22 (και ας μιλάει η Υπουργός για μ.ο. 17 παιδιά/αίθουσα) και αρκετές τάξεις είναι μικρές ή κοντέινερ που λειτουργούν με κλιματιστικά, ενώ ήδη έχει καταργηθεί και ένα εργαστήριο. Για τον λόγο αυτό απαιτείται άμεση εύρεση-διαμόρφωση-χρήση των απαραίτητων δημόσιων, δημοτικών ή ιδιωτικών χώρων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που δημιουργούνται. Αντικατάσταση των κοντέινερ με βαριές κατασκευές και σύνδεσή τους με το κεντρικό σύστημα θέρμανσης του σχολείου.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς επιπλέον εκπαιδευτικών και ειδικών εκπαιδευτικών άμεσα για την κάλυψη όλων των αναγκών.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα και τη φύλαξη των σχολείων και παροχή κατάλληλου εξοπλισμού, ώστε να διασφαλίζονται δύο βάρδιες καθαριότητας και επομένως όλοι οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.
  • Διορισμό νοσηλευτή και σύνδεση του σχολείου με την πλησιέστερη  μονάδα  ΠΦΥ για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων αλλά και την πρόληψη διασποράς στην σχολική κοινότητα.
  • Διενέργεια δωρεάν μαζικών επαναλαμβανόμενων δωρεάν τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς, το βοηθητικό προσωπικό και τους μαθητές.
  • Έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές για την  αγορά όλου  του αναγκαίου υλικού καθαριότητας
  • Άμεσα δωρεάν διάθεση στα σχολεία των απαραίτητων υλικών προστασίας μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, θερμόμετρα για μαθητές-καθηγητές- εργαζόμενους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Translate »