28 Μαρτίου 2024

Έκτακτο ενημερωτικό για κλείσιμο του 2ου Λυκείου και την παρέμβαση στη Διεύθυνση Β’ θμιας για επιπλέον τμήματα στην Α’ Λυκείου και των δύο σχολείων

  1. Για το ΚΛΕΙΣΙΜΟ του  2ου ΛΥΚΕΙΟΥ

Μετά από ανάρτηση στο «Edu» και την τηλεφωνική επιβεβαίωση που ζητήσαμε από τον αντιδήμαρχο παιδείας, σας ενημερώνουμε ότι το 2ο Λύκειο Καισαριανής θα παραμείνει κλειστό έως και τις 27 Σεπτέμβρη.
Η Ένωση όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, θα συνεχίσει να πιέζει ώστε να διενεργηθούν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των σχολείων.
Ιδίως για το 2ο Λύκειο που είναι πρώτης προτεραιότητας, όπως μας δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας καταβάλει κάθε προσπάθεια για την διενέργεια αυτών των τεστ.

2.Για τη ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – Ζ’ ΕΛΜΕ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β’ ΘΜΙΑΣ

Την ίδια στιγμή ολοκληρωνότανε και η παρέμβαση των εκπαιδευτικών των δύο Λυκείων μαζί με την Ζ’ ΕΛΜΕ στη Διεύθυνση Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης απαιτώντας το άνοιγμα των επιπλέον τμημάτων στην Α’ τάξη. Στην παρέμβαση αυτή που συμμετείχαν και αντιπροσωπεία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής και μέλη του Συλλόγου Γονέων, ο Διευθυντής δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και ότι είναι άνωθεν εντολές!
Για ακόμα μια φορά κάνουμε σαφές ότι δεν συμβιβαζόμαστε να παίζουν με τις ζωές των παιδιών μας και τις δικές μας, στο βωμό του κέρδους και των συμφερόντων. Και τα δύο παραπάνω γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι η υγεία και η μόρφωση δεν αποτελεί προτεραιότητα και ότι γονείς και εργαζόμενοι, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να μπούμε εμπόδιο στο δρόμο της περαιτέρω υποβάθμισης της ζωή μας!
Η Ένωση θα συνεχίσει να απαιτεί με κάθε τρόπο την εξασφάλιση των όρων για την Υγεία και την Μόρφωση των παιδιών μας.

  • 15 μαθητές στην τάξη
  • Ανέγερση τώρα επιπλέον αιθουσών ή και διαμόρφωση κατάλληλων χώρων ως αίθουσες!
  • Δωρεάν τεστ μαζικά και επαναλαμβανόμενα, εδώ και τώρα σε όλη την σχολική κοινότητα και σύνδεση των σχολείων με μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
  • Μαζικές και μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, σχολικών καθαριστριών και υγειονομικού προσωπικού σε όλες τις μονάδες υγείας

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Translate »