13 Ιουλίου 2024

Εμείς, οι γονείς των νηπιαγωγείων της Καισαριανής μαζί με τα παιδιά μας, χθες το πρωί, πραγματοποιήσαμε συμβολική διαμαρτυρία στο Δημαρχείο της πόλης μας για να πάρουμε απαντήσεις, αλλά και να δοθούν άμεσα λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των νηπιαγωγείων των παιδιών μας. Τουλάχιστον κάποιες απαραίτητες παρεμβάσεις για να δοθεί μια ανάσα στα νηπιαγωγεία και το έργο των νηπιαγωγών.

Κατά την είσοδο μας, στο χώρο, μας επιφύλαξαν μια «έκπληξη». Την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων! Μάλλον, αυτό εννοούσαν όταν μας έλεγαν, δια στόματος του Αντιδημάρχου Παιδείας στους αγιασμούς των σχολείων, ότι το Δημαρχείο είναι ανοιχτό για κάθε γονιό και κάθε δημότη της πόλης. Στην προσπάθειά μας να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις, αντιπροσωπεία γονιών πήγε να συναντήσει τον Αντ/χο Παιδείας, αφού ο ίδιος δεν επιθυμούσε να συναντηθεί με όλους τους γονιούς, όπως αιτηθήκαμε. Να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις μας συνόδευσαν μέχρι την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και παρέμειναν εκεί μέχρι το τέλος. Στην προσπάθεια να μεταφέρουμε όλες τις αγωνίες και τα δίκαια αιτήματά μας δεχτήκαμε απειλές και ύβρεις από τον Δήμαρχο Καισαριανής, κο Βοσκόπουλο. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε όλους τους γονιούς που ήμασταν εκεί «περιφερόμενο θίασο, αργόσχολους και διαταραγμένες προσωπικότητες»! Όταν ενημερώσαμε ότι η συνομιλία θέλουμε να την καταγράψουμε, για να την ακούσουν και οι υπόλοιποι γονείς πώς εκφράζεται ο πρώτος την τάξη δημότης, …κώλυσε το πρόσωπό του στο πρόσωπο μητέρας απειλώντας την σε έξαλλη κατάσταση. Ζητώντας του να αναλογιστεί τη θέση του και τα σοβαρά προβλήματα απλά … ζήτησε από τις αστυνομικές δυνάμεις να μας πετάξουν έξω από το δημαρχείο ΤΟΥ , όπως δεν παρέλειψε να τονίσει. Μας είπε επίσης ότι ΑΥΤΟΣ είναι ο Θεσμός και, αν δεν μας αρέσει ο τρόπος που ασκεί διοίκηση στο Δήμο, …να αλλάξουμε Δήμο!!

Λίγες ώρες πριν, στους αγιασμούς των νηπιαγωγείων είχαμε ακούσει δια στόματος του Αντ/χου Παιδείας, πολλά και μεγάλα ΘΑ. ΘΑ έρθουν οι αίθουσες, ΘΑ έρθουν οι καθαρίστριες, ΘΑ εξασφαλίσουμε 17 μαθητές ανά αίθουσα, κ.ά. ΘΑΘΑΘΑ !!! Ταυτόχρονα ακούμε από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να μας λένε ότι όλα είναι έτοιμα!!!  Το μόνο που έκαναν είναι κουτιά τσίγκοι και μάσκες ΧΧΧL.

Όμως … η πραγματικότητα από σήμερα το πρωί, στα νηπιαγωγεία έχει ως εξής:

  • 1ο Νηπιαγωγείο: Νήπια στοιβαγμένα 25 και 25 σε 2 τμήματα και 21 στο τσίγκινο κουτάκι ή αλλιώς «οικίσκος», όπως έλεγε ο Δήμαρχος, ή αλλιώς παιδαγωγικός παράδεισος, όπως διαφημίζει το Υπουργείο Παιδείας, με 2 «δανειζόμενες» καθαρίστριες, που έχουν γίνει λάστιχο από σχολείο σε σχολείο, χωρίς βοηθητικό προσωπικό για το ολοήμερο, ενώ στην περίπτωση που φτάσουν κάποια στιγμή οι υπόλοιπες αίθουσες που προορίζονται για τον αύλειο χώρο του 1ου Παιδικού Σταθμού και ανήκουν στη διεύθυνση του 1ου Νηπιαγωγείου δεν υπάρχουν  ακόμα  διορισμένοι νηπιαγωγοί και ο αύλειος χώρος θα είναι άκρως μικρός και επικίνδυνος.
  • Στο 3ο Νηπιαγωγείο: τοποθετήθηκε το τσίγκινο κουτί. Άρα θα στοιβαχτούν 87 παιδιά σε 2 αίθουσες βαρέως τύπου, σ΄ ένα τσίγκινο κουτί και σ΄ ένα παμπάλαιο μικρότερο. Οι μαθητές στην καλύτερη περίπτωση θα ξεκινήσουν στο τέλος της εβδομάδας, αφού τις επόμενες μέρες θα γίνονται εργασίες στον χώρο και παραλαβή του παιδαγωγικού υλικού, με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να οδηγούνται σε λύσεις «φύλαξης» και να βάζουν βαθειά το χέρι στην ήδη άδεια τσέπη τους.
  • Στο 5ο Νηπιαγωγείο: 2 τμήματα των 25 παιδιών με 2 καθαρίστριες με ημιαπασχόληση σε σπαστές βάρδιες των 4 ωρών η κάθε μια. Η αίθουσα – κουτάκι αγνοείται αλλά και αν έρθει δεν υπάρχει μέχρι τώρα διορισμένος νηπιαγωγός       
  • Στο 2ο – 6ο Νηπιαγωγείο: δε λειτουργεί το ολοήμερο γιατί δεν υπάρχει ακόμα νηπιαγωγός, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει αίθουσα χωρίς παράθυρα με μόνο ένα φεγγίτη.
  • Στο 7ο Νηπιαγωγείο : 2 τμήματα 17 και 18 αντίστοιχα μέσα σε παμπάλαια τσίγκινα κουτιά, με 2 καθαρίστριες με ημιαπασχόληση σε σπαστές βάρδιες των 3,5 ωρών  η κάθε μια .

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ εμείς οι γονείς παραβρεθήκαμε χθες στο Δημαρχείο και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε. Θα συμμετέχουμε στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, την ΠΕΜΠΤΗ στης 18.30 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ. Θα ενώσουμε τη φωνή μας με άλλους γονείς από όλη την Αττική, με εκπαιδευτικούς, φοιτητές. Γιατί θέλουμε σχολεία αντάξια των αναγκών μας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΟΝΕΙΣ _ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

Υ.Γ.: ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα αναφέρουμε με καθαρό λόγο, θαρρετά, χωρίς διάθεση να ωραιοποιήσουμε στο ελάχιστο κανέναν υπεύθυνο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ! Κυρίως ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα αναφέρουμε χωρίς να μας κάμπτουν οι χυδαιότητες που αναρτά η Δημοτική Αρχή μέσω fb. Ας κατέβαινε να τα πει αυτά στους γονείς που ήταν μαζεμένοι στο δημαρχείο!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Translate »