25 Απριλίου 2024

Κάλεσμα συμμετοχής στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο Πέμπτη 17/09 στις 18:30 στα Προπύλαια και στις εκδηλώσεις – συσκέψεις την Κυριακή 20/09

Η πρώτη ημέρα ανοίγματος των σχολείων, επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά, τις ανησυχίες και την αγωνία των γονέων. Η Ένωση, με την πλειοψηφία των αντιπροσώπων της, βρέθηκε έξω απ’ όλα τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία, μοίρασε την ανακοίνωση, ενημέρωσε και συζήτησε με γονείς. Η συμβολική διαμαρτυρία χθες στο δημαρχείο από γονείς των νηπιαγωγείων της πόλης, σχετικά με την κατάσταση που καλούνται να αποδεχθούν, είναι χαρακτηριστική. Επόμενος σταθμός είναι το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 17/09 στις 18:30 στα Προπύλαια.

Η απουσία όρων και προϋποθέσεων για το άνοιγμα των σχολείων, επιτάσσουν τη μαζική συμμετοχή! Ας φροντίσουμε να πάρουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή μας. Η Ένωση θα βρίσκεται με το πανό της, το οποίο ήδη έχει τοποθετηθεί σε 3 σημεία: 1 στην είσοδο του 1ου Δημοτικού, 1 στο 2ο Δημοτικό και 1 στην είσοδο του Σκοπευτηρίου (πλάκες), για τους επισκέπτες και τα σχολεία της Ηρώς Κωνσταντοπούλου. Την Ένωση θα πλαισιώνουν και γονείς από τα νηπιαγωγεία που κατά τη συμβολική διαμαρτυρία στο Δημαρχείο, συμφώνησαν την κάθοδο και στο συλλαλητήριο.

Στο πλαίσιο μια σειράς πρωτοβουλιών ενημέρωσης που η Ένωση έχει αναπτύξει, καλεί στις παρακάτω εκδηλώσεις-συσκέψεις:

1ος Σταθμός: Καλούμε όλους τους αντιπροσώπους της Ένωσης, καθώς και όλα τα Δ.Σ όλων των σχολείων της Καισαριανής, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στις 18:00, πίσω από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, ώστε να κάνουμε απολογισμό της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας και να καθορίσουμε από κοινού τα επόμενα βήματα. Θα παρευρεθεί και εκπρόσωπος από την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

2ος Σταθμός: Την ίδια μέρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των γονέων των Νηπιαγωγείων, θα καλέσει τους γονείς των ηλικιών της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, στις 10:00 το πρωί στο ίδιο σημείο.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας (μάσκες, αποστάσεις) και θα υπάρχουν και αντισηπτικά. Όλοι οι παρευρισκόμενοι θα είναι καθιστοί.

Translate »