20 Απριλίου 2024

Ως Ένωση Γονέων Καισαριανής από την πρώτη στιγμή θίξαμε το σοβαρό πρόβλημα με τα 25άρια τμήματα που εν μέσω πανδημίας λειτουργούν ως ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί… και ας μίλαγε η κα Υπουργός για μέσους όρους με 17 μαθητές ανά τάξη. Τέτοια τμήματα υπάρχουν σε όλα τα σχολεία της πόλης.

Το φαινόμενο συναντάται και στα δύο ΓΕΛ της πόλης μας, τόσο στα γενικά μαθήματα όσο και στα μαθήματα προσανατολισμού.

Συγκεκριμένα, οι πρώτες τάξεις των δύο σχολείων έχουν από 3 τμήματα με τουλάχιστον 25 μαθητές, ενώ υπάρχουν αίθουσες για να ανοίξουν δύο επιπλέον τμήματα και να τηρηθούν στοιχειωδώς αποστάσεις μεταξύ των μαθητών. Όμοια έχουμε μεγάλα τμήματα των 25 μαθητών και σε τμήματα προσανατολισμού. Είναι τα παιδιά που θα κληθούν να δώσουν Τράπεζα Θεμάτων και Πανελλαδικές … άραγε με τί όρους!

Εκφράζοντας τους γονείς της πόλης μας που παλεύουν για την υγεία και την μόρφωση των παιδιών τους χαιρετίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν αύριο το μεσημέρι στις 12:00, οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων μαζί με την Ζ’ ΕΛΜΕ στη Διεύθυνση Ββάθμιας Εκπαίδευσης απαιτώντας το άνοιγμα των επιπλέον τμημάτων.

Η Ένωση όπως έκανε και για το άνοιγμα του 2ου τμήματος στην Α’ τάξη του 3ου Δημοτικού και ανάλογα με τα αποτελέσματα και της αυριανής πρωτοβουλίας των εκπαιδευτικών μας, θα καλέσει σε μαζική παράσταση γονιών και μαθητών στην διεύθυνση.

Παράλληλα με προσοχή παρακολουθούμε τη δυσάρεστη εξέλιξη με τα δύο κρούσματα σε εκπαιδευτικούς σε Λύκειο της πόλης μας, όπου η μη λήψη συγκεκριμένων επιπλέον προληπτικών μέτρων (τεστ και θερμομετρήσεις) αφήνει ακάλυπτους υγειονομικά τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και το σύνολο της σχολικής κοινότητας και επιφέρει σοβαρή πιθανότητα διασποράς.

ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

ΕΙΝΑΙ … ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!

ΤΩΡΑ 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ανά ΤΑΞΗ, ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ σε όλους τους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ & τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ στα ΣΧΟΛΕΙΑ της ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 6:30 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Translate »