27 Απριλίου 2024

Σχόλιο της Ένωσης για τη διαμαρτυρία γονιών από τα νηπιαγωγεία στο Δημαρχείο της πόλης μας

Σήμερα πραγματοποιήθηκε μια όμορφη συμβολική διαμαρτυρία στο Δημαρχείο της πόλης μας, γονιών από τα νηπιαγωγεία της Καισαριανής που κρατούσαν από το χέρι τα μικρά τους παιδιά. Θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να καταδείξουν την δραματική πραγματικότητα που συνίσταται σε αίθουσες κλουβιά που καλούνται να στεγάσουν πάνω από 100 νήπια τα οποία έφυγαν από τους παιδικούς σταθμούς και πήγαν στο δημόσιο νηπιαγωγείο στο πλαίσιο της εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής. Οι αίθουσες αυτές καθόλα ακατάλληλες πρόχειρες και επικίνδυνες δεν πληρούν τα στοιχειώδη για την υγιεινή και την ασφάλεια αλλά και για την αγωγή των παιδιών μας.

Επιπλέον, το γεγονός ότι η πλειοψηφία των αιθουσών 5 στις 6 δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί οδηγεί σε «λύσεις» ή παιδιά να μένουν στο σπίτι τους και τους γονείς τους εκτός εργασίας πχ 3ο νηπιαγωγείο ή σε 30αρια τμήματα νηπίων πχ 1ο νηπιαγωγείο ή σε προσωρινές «λύσεις» φύλαξης που ξεζουμίζουν το ήδη γονατισμένο οικογενειακό εισόδημα.

Τους γονείς και τα νήπια υποδέχτηκαν στην είσοδο του Δημαρχείου αστυνομικοί ενώ η δημοτική αρχή δια στόματος Δημάρχου αντί για απαντήσεις προέβη σε απειλές και ύβρεις. Οι γονείς των νηπιαγωγείων και μαζί εκπρόσωποι από το ΔΣ της Ένωσης αποχώρησαν από το δημαρχείο και ανανέωσαν το ραντεβού τους με πρώτο σταθμό το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 17/9 6:30 μμ στα Προπύλαια.

Translate »