20 Απριλίου 2024

Μόνο με αγώνα κερδίζονται οι μάχες | Επαναλειτουργεί το δεύτερο τμήμα στην Α’ τάξη του 3ου Δημοτικού Καισαριανής.

Μετά την πίεση που ασκήθηκε από γονείς και εκπαιδευτικούς, από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα-Καισαριανή-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής και τους Διευθυντές όλων των δημοτικών σχολείων της Καισαριανής, προς τη Διεύθυνση Α’ βάθμιας εκπαίδευσης, τελικά ανοίγει και δεύτερο τμήμα στην Α’ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής

Θυμίζουμε ότι για χρόνια το σχολείο είχε δύο τμήματα στην Α’ τάξη και μάλιστα λειτουργούσαν με λίγους μαθητές όπως επιβάλλεται για να μπορεί να γίνει μάθημα. Μετά το νόμο Κεραμέως που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι που επιβάλλει τη δημιουργία 25αριών τμημάτων έκλεισε το δεύτερο τμήμα μαθητών στο εν λόγω σχολείο της Καισαριανής. Παρά δηλαδή την πανδημία επιλέχτηκε να σφραγιστεί μια διδακτική τάξη και να μείνει αίολος ένας εκπαιδευτικός, πέρα από την παιδαγωγική βαρύτητα που ούτως ή άλλως επιβάλλει ολιγομελή τμήματα. Αμέσως κινητοποιήθηκαν γονείς και εκπαιδευτικοί διεκδικώντας ΑΜΕΣΑ το άνοιγμά του.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη δεν ήρθε εύκολα. Από την πρώτη στιγμή δεν καμφθήκαμε από την αδιαλλαξία της Διεύθυνσης ΠΕ Α’ Αθήνας και ξεκίνησαν διαμαρτυρίες και παραστάσεις. Παράλληλα, χρειάστηκε να χτυπηθεί η μοιρολατρία του «τίποτα δεν γίνεται», αλλά και να απομονωθεί ο σκοταδισμός που κρύβει το αφήγημα «πανδημία δεν υπάρχει».

Αποδεικνύεται πόσο πολύτιμη είναι η συνεργασία γονιών και εκπαιδευτικών, για να κερδίζονται κρίσιμες μάχες απέναντι στη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται! Νίκες που όσες μικρές ή μεγαλύτερες κι αν είναι μπορεί να εξασφαλίζουν καλύτερους όρους εκπαίδευσης για τους μαθητές μιας περιοχής, ενός σχολείου, ενός τμήματος. Η νίκη αυτή του 3ου δημοτικού είναι νίκη όλων των σχολείων, όλου του κινήματος.

Καλούμε όλα τα Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Καισαριανής, να πάρουν δύναμη από τη νίκη αυτή. Να αποκαλύπτουν κάθε πρόβλημα μέσα στο σχολείο. Να βοηθήσουν η αγανάκτηση των γονιών να διοχετευτεί μέσα από την οργανωμένη πάλη, να εκφραστεί μέσα από τους Συλλόγους Γονέων με την ενεργή συμμετοχή του, να βγουν συμπεράσματα ότι ρεαλιστικό δεν μπορεί να είναι τίποτε λιγότερο απ’ ό,τι κάνει καλύτερο το μέλλον όλων των παιδιών.

Το άνοιγμα των σχολείων με τους όρους που σχεδιάζουν να τα ανοίξουν, χωρίς το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας, με πολυπληθή τμήματα των 20 και 25 παιδιών, με ανεπαρκείς κτιριακές υποδομές, με παιδιά στοιβαγμένα σε κοντέινερ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ! Τουλάχιστον όχι ο δικός μας. Εμείς ένα μονόδρομο έχουμε, μία ατομική ευθύνη, να κινητοποιηθούμε για ένα σύγχρονο και ασφαλές δημόσιο σχολείο!

Όλοι και όλες στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια.

Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή-μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή

Translate »