19 Απριλίου 2024

Παρέμβαση στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας για το άνοιγμα δεύτερου τμήματος Α’ τάξης στο 3ο Δημοτικό, παράλληλα με την αποσυμφόρηση στα 25αρια τμήματα των υπολοίπων σχολείων

0

Σήμερα 08/09 μετά από Σχολικό Συμβούλιο που έγινε στο 3ο Δημοτικό Καισαριανής, το οποίο είχε ως θέμα «Δημιουργία δεύτερου τμήματος για Α’ Τάξη» κρίθηκε αναγκαία και επείγουσα η παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με επιμονή κατόρθωσε να συναντήσει τον διευθυντή της Α’ βάθμιας κύριο Παπαϊωάννου, όπου ήταν ολοφάνερο ότι αρχικά προσπαθούσε να αποφύγει τη συνάντηση με τους γονείς.

Εκεί κατέθεσε το αίτημα-απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου, για άνοιγμα και δεύτερου τμήματος της Α’ Δημοτικού. Η Ένωση δια του προέδρου της και μέλους του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων του 3ου στήριξε την πρωτοβουλία αυτή και παρευρέθηκε στην παρέμβαση, υπερασπίζοντας το δίκαιο αίτημα για άνοιγμα και 2ου τμήματος Α’ αλλά και την αποσυμφόρηση των πολυπληθών τμημάτων από το 1ο Δημοτικό.

Εξ’ άλλου το άνοιγμα του 2ου τμήματος της Α’ τάξης, με μεταφορά μαθητών από τα πολυπληθή τμήματα, έχει τεθεί και από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» σε 2 παραστάσεις διαμαρτυρίας στον Διευθυντή Α’ Αθήνας και με κείμενο που έχουν ήδη καταθέσει στη Διεύθυνση Α’βάθμιας, όλοι οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων της Καισαριανής.

Ενημερώνουμε ότι την ίδια στιγμή που σε σχολεία της Καισαριανής όπως π.χ. το 1ο Δημοτικό στη Α’ Δημοτικού στοιβάζονται 25 μαθητές σε κάθε ένα από τα 2 τμήματα – που είναι το πολυπληθέστερο συγκρότημα όπου καλείται να στεγάσει άνω των 600 παιδιών (και της 2 χρονης προσχολικής) –  την ίδια ώρα η φετινή χρονιά βρίσκει το 3ο Δημοτικό να έχει μόνο μια πρώτη, αφού η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, με τις οδηγίες του Υπουργείου, προχώρησε στο κλείσιμο ενός τμήματος της Α’ Δημοτικού.

Είναι αδιανόητο ειδικά σε τέτοια περίοδο να υπάρχει κενή αίθουσα και οργανική θέση σε σχολείο και τα παιδιά να σαρδελοποιούνται στις τάξεις, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθεί η επιδίωξη της κυβέρνησης και του υπουργείου που είναι η μείωση των εκπαιδευτικών στα σχολεία με το κλείσιμο τμημάτων. Γι’ αυτό και με το νομοσχέδιο που πέρασαν εν μέσω πανδημίας ανέβασαν το μέγιστο αριθμό στις τάξεις στους 25 και βάζοντας κατώτατο όριο τους 15. Το παραπάνω αποδεικνύεται χαρακτηριστικά από το ότι η προτεραιότητα που έχει δοθεί ως κατεύθυνση από το υπουργείο ώστε να ανοίγουν τμήματα, είναι να συμπληρώνεται πρώτα ο μέγιστος αριθμός (25) και όχι ο ελάχιστος (15).

Στην παρέμβαση αυτή αιτηθήκαμε η Διεύθυνση να μας ενημερώσει άμεσα για τις αποφάσεις που θα πάρουν σχετικά με το άνοιγμα δεύτερου τμήματος Α’ τάξης, εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο το πρωί, όπου θα υπάρξει εκ νέου επικοινωνία και από την μεριά μας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων καλεί όλα τα Δ.Σ των σχολείων, όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, σε επαγρύπνηση και σε αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε να στηριχθεί το δίκαιο αίτημα της αποσυμφόρησης των σχολείων της Καισαριανής, ταυτόχρονα με το άνοιγμα του δεύτερου τμήματος στο 3ο Δημοτικό.

Σε περίπτωση άρνησης από τη Διεύθυνση, να προχωρήσουμε σε
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Ά Αθήνας
(Χίου 16-18 στο Μεταξουργείο)
την Πέμπτη 10/09 στις 09:00.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »