20 Απριλίου 2024

Σχετικά με την παρουσία μας σε τηλεοπτική εκπομπή με καλεσμένη την υφυπουργό παιδείας κα Ζαχαράκη

Κληθήκαμε εχθές 2/09/20 από την Ομοσπονδία Γονέων να συμμετέχουμε σε τηλεοπτική εκπομπή για να θέσουμε ερωτήματα στην υφυπουργό παιδείας κυρία Ζαχαράκη αναφορικά με την νέα σχολική χρονιά.

Αφού στηθήκαμε για ώρα αφήνοντας πίσω δουλειές και οικογένειες, επέτρεψαν στον εκπρόσωπο της ομοσπονδίας να μιλήσει μόλις 40″ και σε εμάς καθόλου, με το πρόσχημα ότι η υπουργός βιάζεται.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Είναι γνωστή η τακτική του Υπουργείου Παιδείας να μην συναντιέται με γονείς. Έχει αρνηθεί να δει την ΑΣΓΜΕ, παρ’ ότι βρήκε χρόνο για να συναντηθεί με τον ΣΕΒ και τους εκπροσώπους από τα ιδιωτικά σχολεία.

Στα λίγα ερωτήματα που έθεσε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας οι απαντήσεις ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Έτσι λοιπόν έχουμε:

·    7 μήνες κανένας σχεδιασμός για το υγειονομικό και παιδαγωγικό ζήτημα στην εκπαίδευση

·    Μάσκες – παγουρίνια και αντισηπτικά δεν έχουν έρθει στους δήμους για διανομή στα σχολεία. Η ΚΕΔΕ 1/9!!! έκανε τον διαγωνισμό και ανοίχθηκαν οι φάκελοι για τις μάσκες. 

·  Οι Σχολικές καθαρίστριες (10 πλήρους ωραρίου και 2 μερικής απασχόλησης!) τώρα τοποθετούνται και δεν επαρκούν. Ούτε πριν επαρκούσαν και τώρα με τον κορονοϊό έχουν και αυξημένο έργο και επιπλέον αίθουσες. Το Υπουργείο Εσωτερικών καυχιέται ότι έκανε κάτι, ενώ πήρε ακριβώς όσες και προ κορονοίού.

·   Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έφτιαξαν νέες αίθουσες αυτούς τους 7 μήνες, δεν έβγαλαν κατεπείγουσα διαδικασία για δέσμευση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, για ενοικιάσεις χώρων και κονδύλια για επισκευές αυτών, αλλά με τον νόμο που πέρασαν μέσα στην καραντίνα για 25μαθητές στην τάξη,έκλεισαν και τμήματα, όπως για παράδειγμα στο 3ο Δημοτικό Καισαριανής.

·  Το Υπουργείο Παιδείας καυχιέται ότι έκανε προσλήψεις 21.000 εκπαιδευτικών. Είναι αναπληρωτές που στην πλειοψηφία τους αναπληρώνουν τον εαυτό τους χρόνια τώρα! Όμως η ανάγκη σε νέες προσλήψεις έφτασε πέρυσι τις 40.000, ενώ στην ειδική αγωγή η κατάσταση είναι δραματική. Δεν υπολογίσανε την ανάγκη για δημιουργία μικρότερων τμημάτων, τις 3500 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών, τις ευαίσθητες ομάδες.

·      Καμία πρόβλεψη για μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε εργαζόμενους μέσα στα σχολεία και για θερμομέτρηση στην είσοδο μαθητών και εργαζομένων, αλλά ούτε για την περίπτωση εμφάνισης κρούσματος. Είναι πολύ ανησυχητική η δήλωση του Υπουργείου Υγείας ότι δεν υπάρχει επάρκεια σε τεστ και θα δούμε αν αλλάξει κάτι από τις 8 Σεπτέμβρη.

·      Για τους γονείς στον ιδιωτικό τομέα, το κλείσιμο σχολείου ή τμήματος ή ακόμα και η εντολή του ΕΟΔΥ για καραντίνα με την εμφάνιση συμπτωμάτων, θα σημάνει τσάμπα υπερεργασία έως 3 ώρες τη μέρα, για 4 μήνες! Τιμωρείται το θύμα δηλαδή!

·      Καμία πρόβλεψη για ειδικές ομάδες μαθητών και την ηλεκτρονική ενίσχυσή τους για να μην χαθεί η χρονιά.

·     Ενώ πριν με τα 10αδες κρούσματα, όρισαν τα 10 παιδιά ανά τμήμα (λόγω της εκ περιτροπής παρακολούθησης) ήθελαν 1,5 μέτρο απόσταση, χωρίς μάσκα, τώρα με εκατοντάδες κρούσματα και 25 παδιά ανά τμήμα, η απόσταση είναι 30εκ. και θα τα σώσει η μάσκα! 

Τι έκαναν λοιπόν μέσα στους 7 μήνες;
Ουσιαστικά πήραν απόφαση για μάσκες και παγουρίνια (και αυτά με χορηγία) 

Τη Δευτέρα 7/09 στις 16:30 καλούμαστε σε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο παιδείας – 2 άτομα ανά σύλλογο. Να είμαστε όλοι εκεί με καταγεγραμμένα τα προβλήματα των σχολείων για να πάρουμε κρίσιμες απαντήσεις.

Translate »