8 Μαΐου 2024

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!!!

 Λίγες μέρες απομένουν που οι μαθητές θα ξαναμπούν στο φυσικό τους χώρο, σε μια χρονιά που τα παιδιά μας έχουν ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να μπουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η προηγούμενη χρονιά ήταν δύσκολη για όλους για τους μαθητές, και φέτος χρειάζεται με τους καλύτερους όρους τόσο να καλυφθεί η ανάγκη για κοινωνικοποίηση αλλά πολύ περισσότερο για τηνολοκλήρωση της εκπαιδευτικής ύλης που χάθηκε την προηγούμενη χρονιά.

Ως γονεϊκό κίνημα έχουμε απαιτήσει συγκεκριμένα μέτρα από την κυβέρνηση για την ασφαλή πρόσβαση όλων των μαθημάτων στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε ένα μέτρο. Δεν εξασφάλισε κανένα καινούργιο χώρο ώστε να φτιαχτούν επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας και έκτακτα κονδύλια πρόσληψης προσωπικού έτσι, ώστε να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη. Τα προβλήματα δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζουμε τόσους μήνες τώρα δεν ευαισθητοποίησαν στο ελάχιστο την κυβέρνηση, η οποία μάλιστα κατακαλόκαιρο ψήφισε νομοσχέδιο που (μεταξύ άλλων) αυξάνει έως και 26 τους μαθητές ανά τάξη, ακόμα και για τα νήπια και απαγορεύει την διατήρηση τμημάτων με λιγότερα από 16 μαθητές/ νήπια. Φαίνεται ξεκάθαρα πόσο γρήγορα έγιναν «κουρελόχαρτο» οι οδηγίες των επιστημόνων ανάμεσά τους η πρόβλεψη της ΚΤΥΠ για 3 τ.μ. ανά νήπιο και η θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για 17 παιδιά ανά εκπαιδευτικό, αλλά και η θέση των παιδαγωγών για 15 παιδιά/Νηπιαγωγό! Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η τοποθέτηση κοντέινερ στην Καισαριανή προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής, σε συνθήκες δηλαδή χωρίς ούτε καν κεντρική θέρμανση. Λίγες μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων, η κυβέρνηση, δεν έχει εξασφαλίσει τα απαραίτητα χρήματα στις σχολικές επιτροπές, ούτε τις απαραίτητες πιστώσεις για το βοηθητικό προσωπικό στην εκπαίδευση, όπως καθαριότητα.

Καλούμε και τους Συλλόγους Γονέων της Καισαριανής να συμμετέχουν, μαζί με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, μαζί με τους εκπαιδευτικούς στα

 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ την ΤΡΙΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 11π.μ. και πορεία προς τη Βουλή

όπου θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, από κοινού με το Υπουργείο Υγείας, με θέμα το άνοιγμα των σχολείων και κατά την οποία τα συλλογικά όργανα των γονέων θα ζητήσουν συνάντηση για να διεκδικήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Translate »