20 Απριλίου 2024

Σχόλιο για την εγκατάσταση των κοντέινερ για τη 2χρονη προσχολική αγωγή

0

Όλο το προηγούμενο διάστημα και με αποκορύφωμα το δημοτικό συμβούλιο όπου ενημερωθήκαμε από τη δημοτική αρχή για τις ενέργειες της όσον αφορά την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στο δήμο μας, προσπαθούσαν να μας πείσουν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι αίθουσες οικίσκοι που θα τοποθετούνταν είναι τελευταίας τεχνολογίας και καλύτερες από τα σπίτια μας! Θα το διαπιστώναμε μας έλεγαν όταν τις δούμε και θα δικαιώνονταν!

Ε λοιπόν τις είδαμε κύριοι της δημοτικής αρχής, ξεκινώντας από σήμερα που έγιναν οι πρώτες εγκαταστάσεις (βλ. φωτό)! Είναι πολύ χειρότερες από αυτό που περιγράφαμε! Γιατί γνωρίζαμε, γιατί παλεύουμε χρόνια για τις προϋποθέσεις στέγασης και εφαρμογής της 2χρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, γιατί ξέρουμε που πρέπει να κάνουν μάθημα τα παιδιά μας, ειδικά τέτοιων ηλικιών αλλά και σε όλες τις βαθμίδες! Γιατί είναι πάγιο το αίτημά μας, για ανέγερση σύγχρονων σχολικών κτιρίων, όχι με συμπράξεις ιδιωτικού τομέα, για ανεύρεση κατάλληλων χώρων στέγασης.

Είχατε στα χέρια σας έτοιμη μελέτη με 11 αίθουσες βαρέως τύπου κατασκευής (που προέβλεπε και την αντικατάσταση των κοντέινερ σε 3ο, 7ο Νηπιαγωγεία), που μπορούν να συνδεθούν με τη κεντρική θέρμανση, με τα δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης, με βοηθητικούς χώρους. Αφήσατε απ΄ έξω  την Ειδική Αγωγή με τις ανάγκες που διαχρονικά έχει για αυτές τις ηλικίες. Τι σχέση έχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις με αυτές που βάλατε ως ταβάνι και υλοποιείτε;

Δεν διεκδικήσατε τίποτα παραπάνω, ούτε ποσοτικά ούτε ποιοτικά για τα παιδιά της πόλης σας, παρά πήρατε ότι σας έδωσε το Υπουργείο! Μπορεί τα κουτάκια σας να είναι βαμμένα πολύχρωμα αλλά είναι μαύρα από την κοροϊδία των κυβερνήσεων και τη συνενοχή τη δική σας!

Γονείς και εκπαιδευτικοί δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »