26 Απριλίου 2024

26 ΠΑΙΔΙΑ των 4-5 ΧΡΟΝΩΝ μέσα σε ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ 2ΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητοί γονείς,

Αυτή η πρωτόγνωρη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της αλλά και η νέα προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη αφού

θα βρει τα παιδιά των 4-5 χρόνων να κάνουν μάθημα μέσα σε κοντέινερ και μάλιστα σε 26αρια τμήματα!

Και στην Καισαριανή η 2χρονη προσχολική αγωγή εφαρμόζεται υποχρεωτικά, χωρίς τις προδιαγραφές που απαιτούνται. Η ολοκληρωμένη πρόταση που κατατέθηκε το 2018 στο Υπουργείο και την ΚΤΥΠ α.ε. από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» και την τότε δημοτική αρχή και με την οποία συμφωνούμε – ζητούσε  11 αίθουσες προκάτ Βαρέως Τύπου με τις 2 απ’ αυτές να τοποθετούνται μέσα στο Eιδικό Σχολείο, για τις ανάγκες της Ειδικής Προσχολικής Αγωγής. Η πρόταση αυτή αν και κάλυπτε και χωροταξικά και ποσοτικά τις ανάγκες των μαθητών και τις οικογένειές τους μπήκε στα συρτάρια με την Δημοτική Αρχή να δέχεται ασυζητητί την πρόταση της ΚΤΥΠ  Α.Ε. και του Υπουργείου Παιδείας που είναι :

5 αίθουσες κοντέινερ ελαφρού τύπου, δηλαδή χρωματιστούς τσίγκους, όπως εύστοχα αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί! Μέσα εκεί καλούνται να χωρέσουν τα 100 επιπλέον 4χρονα που εγγράφηκαν φέτος στα νηπιαγωγεία της πόλης μας  (συνολικά τα 360 παιδιά).

Αποτέλεσμα ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ 26 ΜΑΘΗΤΕΣ, πράγμα το οποίο επιτρέπεται μετά τον νέο νόμο για την εκπαίδευση. Σοβαρό πρόβλημα προκύπτει και χωροταξικά με την  Άνω Καισαριανή να μένει ακάλυπτη αφού από τα 96 νήπια που έχουν κάνει αίτηση, μόνο τα μισά μπορούν να απορροφηθούν από το 3o Nηπιαγωγείο, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι γονείς να καλούνται να ταξιδεύουν στην Καισαριανή για να πάνε τα παιδιά τους στο Προνήπιο ή στο Νήπιο.

Δεν μπορεί αυτό να είναι το σχολείο των αναγκών μας.

Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς! Συντασσόμαστε με τους εκπαιδευτικούς που αγωνιούν για τις συνέπειες που θα έχει αυτή η πολιτική για τα νήπια. Συνυπογράφουμε το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων Βρεφών και Νηπίων Δήμου Καισαριανής, για να εγκατασταθούν 11 αίθουσες προκάτ βαρέως τύπου!

Το σχολείο είναι ο φυσικός χώρος των παιδιών! Μόνιμος και διαχρονικός στόχος είναι η ανέγερση σύγχρονων σχολικών κτιρίων με υποδομές και περιεχόμενο που αρμόζουν στον 21ο Αιώνα! Το 50% των σχολείων σε όλη την Ελλάδα είναι χτισμένα προ του 1985 και ακόμα και στα μεταγενέστερα δεν έχει γίνει κανένας προσεισμικός έλεγχος! Πρέπει τώρα να δεσμευτούν χώροι και να χρηματοδοτηθεί από το κράτος η δημιουργία ενός επαρκούς και σύγχρονου δικτύου σχολικών κτιρίων!

Ο καθένας από μας ενημερώνει όποιον γονιό γνωρίζει να έχει παιδιά αυτής της ηλικίας, τον καλεί να υπογράψει το ψήφισμα! Να γίνουμε μια γροθιά υπερασπίζοντας το δικαίωμα των 4χρονων και 5χρονων να μην κάνουν μάθημα σε τσίγκους, στοιβαγμένα σε 26 άρια τμήματα. Να βρεθούμε όλοι στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να καταθέσουμε το ψήφισμα και να δηλώσουμε κατηγορηματικά:

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ!

Καλούμε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των σχολείων να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις στήριξης!

Το ψήφισμα θα το βρείτε εδώ: https://gr.petitions.net/2xronikaisarianis

Translate »