28 Μαΐου 2024

Κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ για τις σχολικές καθαρίστριες και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων μετά την πανδημία, ανέδειξε για μια ακόμα φορά τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία μας, καθώς απαιτήθηκε η μεταφορά προσωπικού από τα Δημοτικά προκειμένου να καλύπτονται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για καθαριότητα κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Την ίδια στιγμή, δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές απολύονται στο τέλος του μήνα για να επαναπροσληφθούν την επόμενη σχολική χρονιά, αφήνοντας τα σχολεία μας κάθε Σεπτέμβρη με χιλιάδες κενές θέσεις και τους μαθητές χωρίς δασκάλους και καθηγητές για χρονικό διάστημα που φτάνει μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής έχουμε επανειλημμένα σταθεί στα συγκεκριμένα προβλήματα.

Δεν ανεχόμαστε άλλο πια τα παιδιά μας να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες μετά το 2ο διάλειμμα, επειδή το προσωπικό καθαριότητας έρχεται μετά το πέρας των μαθημάτων.

Δεν ανεχόμαστε άλλο πια τα 4ωρα και 3ωρα των ημερήσιων σχολικών προγραμμάτων του φθινοπώρου επειδή δεν υπάρχει ο αντίστοιχος εκπαιδευτικός για κάθε διδακτική ώρα.

Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για κάθε σχολείο, με 8ωρη εργασία και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ιδίως σήμερα που από τον Σεπτέμβρη, με το άνοιγμα των σχολείων, θα χρειάζονται αυξημένα μέτρα καθαριότητας και κάλυψη της αδίδακτης λόγω πανδημίας ύλης.

Καλούμε και τους Συλλόγους Γονέων της Καισαριανής να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ σωματείων εκπαιδευτικών & σχολικών καθαριστριών
την ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΗ, στις 2.00 μμ, στο ΥΠΑΙΘ

Translate »