29 Μαΐου 2024

Όλοι στη συγκέντρωση αύριο Πέμπτη στις 20:00 στο Σύνταγμα, ενάντια στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων!

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καισαριανής με αφορμή το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις διαδηλώσεις και τα εμπόδια που μπαίνουν στις κινητοποιήσεις μας, καλεί τους Συλλόγους Γονέων αλλά και όλους τους γονείς να καταδικάσουν το νομοσχέδιο και να το αντιπαλέψουν μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων, τους εκπαιδευτικούς, τα μαθητικά συμβούλια, τους φοιτητικούς συλλόγους και όλους τους φορείς που διαμαρτύρονται την Πέμπτη 9 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Η κυβέρνηση με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιχειρεί να φιμώσει κάθε μαζικό και συλλογικό όργανο που διεκδικεί λύση στα προβλήματά του μέσω  του συλλογικού αγώνα. Επιχειρείται η ποινικοποίηση της δράση μας ως γονείς, αλλά και η δράση των  παιδιών μας, των μαθητών, όταν βγαίνουνε στο δρόμο για να διεκδικήσουν. Επιδιώκεται η συκοφάντηση της συλλογικής προσπάθειας για την επίλυση προβλημάτων που δημιουργεί η κάθε αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Είναι ένα νομοσχέδιο αντιδραστικό που κανένα γονέα δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο. Πολύ περισσότερο όταν εμείς ως γονείς έχουμε καθήκον να προστατεύουμε την αγωνιστική δράση των παιδιών μαθητών για το αυτονόητο: την κάλυψη των σύγχρονων διευρυμένων μορφωτικών αναγκών τους.

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε στα παιδιά μας μαθήματα αγώνα, θα βρεθούμε στο δρόμο και για το δικό τους δικαίωμα να παλεύουν και να διεκδικούν.

Έχουμε δηλώσει κατηγορηματικά ότι όσο το αγαθό της ολοκληρωμένης μόρφωσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν, καθολικά για όλα τα παιδιά, εμείς οι γονείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ την Πέμπτη 9 Ιούλη στις 8 μ.μ.

Translate »