28 Μαΐου 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ για το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής με αφορμή το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καλεί τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της Καισαριανής να εκφράσουν την αντίθεση τους την Τρίτη 23 Ιούνη και ώρα 13:00 μ.μ. στο ΥΠΑΙΘ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με συλλόγους εκπαιδευτικών για να καταγγείλουμε όλοι μαζί τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίου και Λυκείου.

Ουσιαστικά υποβαθμίζεται η όποια καλλιτεχνική εκπαίδευση υπήρχε και καταργούνται μαθήματα κοινωνικών και πολιτικών επιστημών. Ακόμα και πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (π.χ. Γραμμικό και Ελεύθερο Σχέδιο) καταργούνται και οι μαθητές στρέφονται αποκλειστικά στα φροντιστήρια για να τα διδαχθούν.

Πλέον μετατρέπουν το Λύκειο σε «εξεταστική αρένα» που υπηρετεί μόνο έναν σκοπό, την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, υποβαθμίζοντας τη γενική μόρφωση. Με όλες αυτές τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα, μόνο υποκριτικό θα μπορούσε να θεωρηθεί το «κόντρα μάθημα» που εισάγεται στη Γ’  Λυκείου, αφού πλέον ο μαθητής από το Γυμνάσιο έχει ήδη «αποστεωθεί» από μαθήματα που ενισχύουν την κριτική του ικανότητα.

Σήμερα επιβεβαιώνεται ότι έχουμε ανάγκη από ένα σχολείο που θα ενισχύει τη γενική μόρφωση. Δεν μπορούν να υπάρχουν μαθήματα διαφορετικών ταχυτήτων. Όλα τα μαθήματα έχουν την ιδιαίτερη παιδαγωγική σημασία τους στην ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών.

Εμείς οι γονείς αρκετά πληρώνουμε στην παραπαιδεία για μια όλο και πιο φθηνή σε περιεχόμενο μόρφωση για τα παιδιά μας. Δε θα ανεχτούμε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα να μην διδάσκονται στο σχολείο.

Εμείς οι γονείς με τους αγώνες μας θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να διεκδικούμε ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά, ένα σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στην διαμαρτυρία την ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ,

ΣΤΙΣ 13.00 μμ, στο Υπουργείο Παιδείας

Translate »