20 Απριλίου 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 04.06.20

Η Ένωση, μέσω εκπροσώπων της, σε συνέχεια της καθημερινής δράσης της στα σχολεία, των πρωτοβουλιών που παίρνει και που συμμετέχει, παρευρίσκεται και σε όσα Δημοτικά Συμβούλια θεωρεί ότι υπάρχουν θέματα που την αφορούν, που αφορούν τη σχολική κοινότητα και τους γονείς, ώστε να μπορεί και να ενημερώνεται και να ενημερώνει.

            Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 4/06/30 διαπιστώσαμε ευχάριστα ότι μετά τις πολύμορφες πιέσεις γονιών, εκπαιδευτικών, της Ένωσης και των ίδιων των εργαζομένων του Δήμου, σχετικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας η Δημοτική Αρχή εξαναγκάστηκε να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις 17 ατόμων προσωπικού καθαριότητας, 4μηνης διάρκειας. Παρ’ ότι υπήρξε χαρακτηριστική καθυστέρηση, έστω και τώρα ήταν επιτακτική ανάγκη να γίνει, ιδιαίτερα στις συνθήκες που επικρατούν! Αντιλαμβανόμαστε ότι το προσωπικό αυτό ουσιαστικά θα δραστηριοποιείται στα σχολεία μας, έως τα τέλη Οκτώβρη, γι’ αυτό και εμμένουμε στις θέσεις μας για μονιμοποίηση υπάρχοντος και επιπλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.

            Όσον αφορά τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή που θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβρη στην πόλη μας, έκανε αποκαλυπτική παρέμβαση η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» όπου έθεσε ποσοτικά δεδομένα μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών στα Νηπιαγωγεία, που αποδεικνύουν ότι οι 5 αίθουσες κοντέινερ που προορίζονται να εγκατασταθούν, σε καμιά περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν και ποσοτικά αλλά και χωροταξικά τις ανάγκες των παιδιών της Δίχρονης Προσχολικής! Επίσης μετά από πρόταση των δημοτικών παρατάξεων η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε να καλύψει τα έξοδα που θα απαιτηθούν ώστε να χρησιμοποιηθεί διαφορετικό γερανοφόρο από αυτό που διατίθεται από την ΚΤΥΠ, ώστε να υλοποιηθεί η εγκατάσταση των απαιτούμενων αιθουσών και στο χώρο του 3ου Νηπιαγωγείου, όπου αλλιώς η περιοχή μένει ακάλυπτη για την Δίχρονη Προσχολική Αγωγή.

            Προκαλεί το αίσθημα γονέων και εκπαιδευτικών το γεγονός ότι  για ακόμα μια φορά δεν διατέθηκε ούτε 1€ για τις ανάγκες των Σχολικών Επιτροπών, από το ποσό της κρατικής επιχορήγησης για τις ανάγκες αντιμετώπισης των συνεπειών του COVID-19, ύψους 204.000€! Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε από παρέμβαση που έκανε δημοτική παράταξη, η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε προκαταβολή από την κρατική επιχορήγηση της επόμενης χρονιάς, ύψους 300.000€. Πέραν του ότι αυτά τα λεφτά θα λείψουν την επόμενη χρονιά, καθώς θα δημιουργήσει τρύπα, εμάς μας προβληματίζει ιδιαίτερα το ότι από το μισό εκατομμύριο (504.000€) κρατικών επιχορηγήσεων, η δημοτική αρχή απέρριψε πρόταση που έδινε 20.000€ ως ενίσχυση στις διαχρονικές ανάγκες των υποχρηματοδοτούμενων Σχολικών Επιτροπών και που ουσιαστικά αντιστοιχεί σε 1000€/σχολείο, με πρόφαση ότι «δεν τεκμηριωνόταν από κάπου αυτή η ανάγκη»!

            Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής, θα συνεχίσει να διεκδικεί, να ενημερώνει και να είναι το «μάτι» των γονιών μέσα στα σχολεία, για να μπορούν τα παιδιά μας να είναι στον φυσικό τους χώρο, το σχολείο! Ένα σύγχρονο σχολείο που θα μπορεί να εγγυάται την υγιεινή και την ασφάλεια. Να καλύπτει και σε υποδομές αλλά και σε περιεχόμενο όλες τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες!

  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/06 ΣΤΙΣ 19:00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
για να μην ψηφιστεί το αντικεπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την παιδεία!  
Translate »