29 Μαρτίου 2024

Αγαπητοί γονείς,

Όπως ενημερωθήκαμε τη Δευτέρα 08/06/20, βρέθηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα σε γονέα παιδιού του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στη πόλη μας. Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής φροντίσαμε αμέσως να έρθουμε σε επαφή με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας ώστε να ενημερωθούμε για την εξέλιξη αυτή αλλά και να εκφράσουμε κάποιους προβληματισμούς σχετικά με την εξέλιξη αυτή που είναι σοβαρή.

Ενημερωθήκαμε για τις κινήσεις που έχει κάνει από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή, με κλείσιμο της Δομής για 14 ημέρες και απολύμανση την Τρίτη  09/06/20 καθώς και την επικοινωνία που έχει με τον ΕΟΔΥ. Οι προβληματισμοί που εκφράσαμε έχουν να κάνουν με την ενδεχόμενη επαφή που μπορεί να υπήρχε και με άλλους γονείς και έτσι να εμπλέκει και τις υπόλοιπες βαθμίδες.

Με βάση τα παραπάνω ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να πιέσει όλους τους αρμόδιους φορείς και τον ΕΟΔΥ, ώστε να γίνουν άμεσα προληπτικά τεστ σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, βοηθητικό προσωπικό και καθαρίστριες, καθώς και στο σύνολο των μαθητών και των γονέων τους που προκύπτει από την ιχνηλάτηση και μπορεί να βρίσκονται σε όλες τις βαθμίδες .

Το παραπάνω γεγονός επιβεβαιώνει αυτό που και η Ένωση έλεγε από την πρώτη στιγμή ότι με μέριμνα του κράτους και του Δήμου, το άνοιγμα των σχολικών μονάδων πρέπει να συνοδεύεται απ’ όλα τα προληπτικά μέτρα που προτείνουν οι επιστήμονες, χωρίς «εκπτώσεις». Η υγιεινή και η ασφάλεια των παιδιών μας, στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο, πρέπει να μπορεί να είναι δεδομένη, με τις κατάλληλες συνθήκες, τις κατάλληλες δομές και την πλήρη κάλυψη των θέσεων από το αναγκαίο προσωπικό!

Ως Ένωση, βρισκόμαστε στο πλάι της οικογένειας για οτιδήποτε χρειαστεί και ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση!

Translate »