25 Απριλίου 2024

Δελτίο Τύπου για το ΚΕΘΕΑ

Το Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής, ενώνει τη φωνή του με τις φωνές χιλιάδων απεξαρτημένων, των οικογενειών τους, του επιστημονικού προσωπικού, των εργαζομένων του, καθώς και φίλων του ΚΕΘΕΑ και φωνάζει:

«Είμαστε όλοι (με το) ΚΕΘΕΑ»

Εμείς στην Καισαριανή που ήρθαμε σε επαφή, τον προηγούμενο 1,5 χρόνο, μέσα από το πρότυπο πρόγραμμα πρόληψης και ενημέρωσης ενάντια σε όλες τις εξαρτήσεις, σχεδιασμένο από το ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με την προηγούμενη δημοτική αρχή, αντιληφθήκαμε το αξιόλογο ρόλο του και την επιστημονική του προσέγγιση. Παράλληλα όμως γίναμε και γνώστες μιας σειράς προβλημάτων που γινόντουσαν εμπόδιο στο έργο του, όπως η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση, κάτι που όπως αποδεικνύεται ακολουθήθηκε και εδώ η μέθοδος της απαξίωσης!

Τώρα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατέθεσε η κυβέρνηση, για το σκοπό του κέρδους και μόνο, πάνε να εξομοιώσουν τα στεγνά προγράμματα με αυτά των υποκατάστατων, που όμως καμιά σχέση δεν έχουν μεταξύ τους κυρίως για το πως αντιμετωπίζουν τον χρήστη. Με το πρόγραμμα υποκατάστατων δεν ανεξαρτητοποιούν τον χρήστη, του αλλάζουν την ουσία για να είναι λιγότερο επιβλαβής, διατηρώντας όμως τους χρήστες στο ίδιο σκοτάδι της εξάρτησης. Με τα στεγνά προγράμματα, χιλιάδες άτομα έχουν γνωρίσει την απεξάρτηση και την επανένταξη γιατί ο πυρήνας του προγράμματος είναι το ίδιο το άτομο και η προσωπικότητά του.

Καλούμε παράλληλα τη νέα Δημοτική Αρχή να πάρει θέση για τη συνέχιση του προγράμματος για τον υπόλοιπο 1,5 χρόνο και να στηρίξει το αίτημα της απόσυρσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το ΚΕΘΕΑ, η οποία προσπαθεί να καταργήσει το αυτοδιοίκητό του.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής θα επανέλθει με πλήρες κείμενο στήριξης στο ΚΕΘΕΑ και στο αυτοδιοίκητό του!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΘΕΑ!

Translate »