28 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση για την συμφωνία Ελλάδας – Η.Π.Α για τις στρατιωτικές βάσεις

0

Το παρακάτω κείμενο αφορά εσένα τον γονέα, τον πρόσφυγα, τον άνθρωπο.

Είμαστε γονείς και σκεφτόμαστε κάθε ώρα και λεπτό το μέλλον των παιδιών μας. Δεν μπορούμε λοιπόν να φανταστούμε, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν σε μια χώρα γεμάτη βάσεις, που θα είναι αποθήκη όπλων, πυρηνικών και ανθρώπινων ψυχών! Κάθε στρατιωτική βάση «φιλοξενεί» δυνάμεις θανάτου, που ανά λεπτό βομβαρδίζουν σχολεία, νοσοκομεία, σπίτια, γειτονιές. Αυτό και μόνο φτάνει για να μας κάνει εμπλεκόμενους στον Πόλεμο, να βάψουμε εμμέσως τα χέρια μας με αίμα αθώων! Ποιος θα νοιαστεί αν όχι εμείς;

Ζούμε σε μια πόλη και σε μια χώρα που ξέρει καλά τι θα πει προσφυγιά. Αυτό που πολλοί μπορεί να μην έχουμε συνειδητοποιήσει είναι ότι για την προσφυγιά δεν φταίνε οι πρόσφυγες, ΦΤΑΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ!

Πόλεμος που δεν είναι δίκαιος, που δεν γίνεται από τους Λαούς για την λευτεριά τους. Είναι πόλεμος μεγάλων επιχειρήσεων, μεγάλων συμφερόντων που γίνεται για τα κέρδη, για τον ορυκτό πλούτο, για τους υδρογονάνθρακες, για τους δρόμους μεταφοράς τους και ποιος θα έχει το μεγαλύτερο κομμάτι.

Οι κυβερνήσεις μας διαχρονικά ήταν το καλό παιδί στις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ακολουθώντας τη γραμμή του χρήματος. Έτσι και αυτή η κυβέρνηση παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη, θέλει να επεκτείνει την συμφωνία μεταξύ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΗΠΑ για επέκταση και εγκατάσταση περισσότερων βάσεων θανάτου σε όλη την Ελλάδα. Εξυπηρετεί δηλαδή τους σχεδιασμούς Η.Π.Α-ΝΑΤΟ-Ε.Ε για την περιοχή μας, συμμετέχει στο ξαναμοίρασμα του πλούτου κι έτσι θέτει άμεσα σε κίνδυνο εμάς και τα παιδιά μας, αφού κάνει τη χώρα μας και τον λαό μας στόχο. Η επίσκεψη λοιπόν του Υπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α Μάικ Πομπέο στη χώρα μας πρόσφατα, άραγε, πιο ρόλο εξυπηρετεί αν όχι του ενορχηστρωτή των παραπάνω εξελίξεων; Θέλουν να δημιουργήσουν μια τεράστια πολεμική μηχανή που μας στοιχίζει 4δις, τόσα όσα 1500 σύγχρονα σχολεία, για να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ.

Η συμφωνία παρ’ ότι υπογράφτηκε από την Κυβέρνηση και τις Η.Π.Α κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α Μάικ Πομπέο, για να εγκριθεί πρέπει να περάσει από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η ΕΕΔΥΕ όπως έχει ήδη ανακοινώσει, θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες και τις εκδηλώσεις αντίθεσης σε αυτή τη συμφωνία και πρόκειται να καταθέσει το σύνολο των υπογραφών στην βουλή όταν αυτή κατατεθεί.

Γι’ αυτό ως Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής στηρίζουμε και εμείς με την υπογραφή μας το κείμενο εναντίωσης στην Συμφωνία για τις Βάσεις, της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Υφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) και καλούμε κάθε Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, κάθε γονέα ξεχωριστά, να συμβάλλει και με τη δική του υπογραφή:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »