19 Απριλίου 2024

Στο έγκλημα στα Τέμπη καμία ανοχή, όλων των νεκρών να γίνουμε η φωνή

Μαύρα μπαλόνια αφέθηκαν στον ουρανό στη κινητοποίηση στο Σύνταγμα για το έγκλημα στα Τέμπη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στο σημερινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα παρουσία και πολλών γονέων από την Καισαριανή. Η αγανάκτηση, η οργή ξεχειλίζει!

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ!

Συνεχίζουμε το απόγευμα στις 19:00 στην πλατεία Παναγιώτη Μακρή
με καθιστική διαμαρτυρία,
εκεί όπου Σύλλογοι, Σωματεία και Φορείς της πόλης μας θα στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Αποφάσεις για συμμετοχή, από τα συλλογικά όργανα των γονέων, έχουν πάρει έως τώρα:

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής (Δείτε την ανακοίνωση)

Αγαπητοί γονείς,

Το ΔΣ της Ένωσης, εκφράζει και πάλι τη βαθιά θλίψη του για το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στους δεκάδες τραυματίες.
Απαιτούμε την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών του τραγικού αυτού δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών σε όσους έχουν εγκληματικές ευθύνες για την διαχρονική υποβάθμιση και απαξίωση των δημόσιων υποδομών, διεκδικώντας ταυτόχρονα το δικαίωμα όλων μας και στις ασφαλείς μετακινήσεις.

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων ως Ένωση θα συμμετέχουμε στο μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο που καλούν τα σωματεία: Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης και συμμετέχουν ήδη φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς

την Κυριακή 5/3/2023 στις 11:00 π.μ.,  στο Σύνταγμα
(σημείο συνάντησης, έξω από το ξενοδοχείο ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, με το πανό της ΑΣΓΜΕ)

Παράλληλα ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τα θύματα ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής και θα συμμετέχουμε στην  

καθιστική διαμαρτυρία στην Πλατεία Παναγιώτη Μακρή  την Κυριακή 05/03/2023, ώρα 7.00μ.μ

Καλούμε με τη σειρά μας τους Συλλόγους Γονέων και τους γονείς να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και το πρωί και το απόγευμα της Κυριακής.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Νηπιαγωγείου Καισαριανής (Δείτε την ανακοίνωση)

Αγαπητοί γονείς,

Το ΔΣ του Συλλόγου, εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στους δεκάδες τραυματίες.

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου νηπιαγωγείου Καισαριανής θα συμμετέχουμε στο μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο που καλούν τα σωματεία: Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης και συμμετέχουν ήδη φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς

την Κυριακή 5/3/2023 στις 11:00 π.μ., στο Σύνταγμα

(σημείο συνάντησης, έξω από το ξενοδοχείο ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, με το πανό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας)

Παράλληλα ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής και θα συμμετέχουμε στην καθιστική διαμαρτυρία στην Πλατεία Παναγιώτη Μακρή την Κυριακή 05/03/2023, ώρα 7.00μ.μ

Καλούμε με τη σειρά μας τους γονείς να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και το πρωί και το απόγευμα της Κυριακής.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής (Δείτε την ανακοίνωση)

Μπροστά σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία που όλοι παρακολουθούμε αυτές τις μέρες στα Τέμπη δεν χωράνε λέξεις για να περιγράψουν τον πόνο και την οδύνη.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να πνίξουμε την οργή μπροστά σε αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα.


Ο πόνος της μάνας και τού πατέρα που με κόπο και βάσανα μεγάλωναν τα παιδιά τους γροθιά στο στομάχι κάθε γονιού.

Ως εδώ! Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί.

Καμία ανοχή σε χολεία ερείπια, τρένα του τρόμου, υγεία στο σφυρί, παιδεία στην επαιτεία….

Δεν σιωπούμε είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα για να μήν θρηνήσουμε άλλα παιδιά.
Υποσχόμαστε να παλέψουμε για τα παιδιά μας με τα παιδιά μας για την ζωή και το μέλλον που τους αξίζει.

Απέναντι στα σκοτάδια καιρός να περπατήσουμε στο φώς!

Συμμετέχουμε με το πανό μας στην καθιστική διαμαρτυρία την Κυριακή στις 19:00 στην πλατεία Παναγιώτη Μακρή

Συμπαραστεκομαστε στον αγώνα των εργαζομένων των μαθητών των φοιτητικών συλλόγων ενώνοντας την φωνή μας την Κυριακή 11:00..

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής (Δείτε την ανακοίνωση)

Σύλλογος γονέων 3ου δημοτικού σχολείου Καισαριανής

Ενώνουμε τον πόνο και την οργή μας και συμπορευόμαστε με όσους εδώ και τρείς μέρες ζητάνε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες του εγκλήματος στα Τέμπη.

Δεν θα ανεχτούμε να παίζονται οι ζωές οι δικές μας και των παιδιών μας κορώνα-γράμματα,
ούτε την κοροϊδια του ατομικού ανθρώπινου λάθους. Οι απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας του σιδηροδρόμου είναι γνωστές εδώ και χρόνια.Εργαζόμενοι και επιβάτες εκδήλωναν με κάθε τρόπο την αγωνία  και την κατακραυ

γή τους για τα ατυχήματα που καταγράφονταν και εκείνα που προμηνύονταν.
Όσο η ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια θα μπαίνει στο τερεν του κέρδους , γνωρίζουμε καλά ποιός θα μετράει τα θύματα του.

Δεν μπορούν να ξεχαστούν οι 57 συνάνθρωποι μας και οι δεκάδες πολυτραυματίες.

Απαιτούμε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα!
Απαιτούμε την ασφάλεια της ζωής μας!

Συμμετέχουμε αύριο Κυριακή 5/3/2023 μαζί με τα παιδιά μας
στις 11:00 π.μ
. στο Σύνταγμα

μαζί με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα που καλούν τα σωματεία:
Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης και συμμετέχουν ήδη φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς . Σημείο συνάντησης, έξω από το ξενοδοχείο ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, με το πανό της Ανώτατης Συνομοσπονδοίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας(ΑΣΓΜΕ)

Στις 19:00 στην Πλατεία Παναγιώτη Μακρή στην  καθιστική διαμαρτυρία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής (Δείτε την ανακοίνωση)

Αγαπητοί γονείς,

Ο Σύλλογος Γονέων του 7ου Δημοτικού και το ΔΣ της Ένωσης, εκφράζει και πάλι τη βαθιά θλίψη του για το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στους δεκάδες τραυματίες.

Απαιτούμε την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών του τραγικού αυτού δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών σε όσους έχουν εγκληματικές ευθύνες για την διαχρονική υποβάθμιση και απαξίωση των δημόσιων υποδομών, διεκδικώντας ταυτόχρονα το δικαίωμα όλων μας και στις ασφαλείς μετακινήσεις.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τα θύματα ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής και θα συμμετέχουμε στην καθιστική διαμαρτυρία στην Πλατεία Παναγιώτη Μακρή την Κυριακή 05/03/2023, ώρα 7.00μ.μ

Καλούμε με τη σειρά μας τουςγονείς να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις της Κυριακής.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ Καισαριανής (Δείτε την ανακοίνωση)

Το ΔΣ του Συλλόγου μας, εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στους δεκάδες τραυματίες.

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων ως Σύλλογος συμμετέχουμε σήμερα Κυριακή 5/3/2023

– στις 11:00 π.μ. στο Σύνταγμα μαζί με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής, στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα που καλούν τα σωματεία:

Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης και συμμετέχουν ήδη φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς

Σημείο συνάντησης, έξω από το ξενοδοχείο ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, με το πανό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ)

– στις 19:00 στην Πλατεία Παναγιώτη Μακρή στην καθιστική διαμαρτυρία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής.

Καλούμε και τους Γονείς να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και το πρωί και το απόγευμα της Κυριακής.

Translate »