26 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση γονέων 1ου Δημοτικού: Το ποτήρι ξεχείλισε!

Ανακοίνωση που υπογράφουν γονείς του 1ου Δημοτικού, με αφορμή το τραγικό ατύχημα στις Σέρρες, εστάλει στην Ένωση στις 6/12/22, και η οποία έχει και τη στήριξη και του Δ.Σ του Συλλόγου του 1ου Δημοτικού. Η Ένωση, επικροτεί την πρωτοβουλία των γονέων και έχει τη πλήρη στήριξή μας καθώς οι ανησυχίες τους είναι ανησυχίες όλων μας. Κανένας εφησυχασμός!

Ακολουθεί η ανακοίνωση:


Η είδηση για τον θάνατο του 11χρονου ήχησε στα αυτιά όλων των γονιών ως μια σειρήνα. Ένας κόμπος στο στομάχι και ένα άγχος ότι θα μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί.

  • Γνωρίζουμε καλά όλοι μας ότι δεν έτυχε…
  • Γνωρίζουμε καλά όλοι μας ότι τα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά μας μόνο ασφαλή δεν είναι…
  • Γνωρίζουμε καλά όλοι μας ότι εδώ και χρόνια τα σχολεία λειτουργούν με ψίχουλα…

Όχι μόνο γνωρίζουμε καλά την αδιαφορία του κράτους και του δήμου, ως προς τα ίδια μας τα παιδιά και τις ανάγκες τους, αλλά καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εγκληματική πολιτική που έχει αφήσει τα σχολεία στο έλεος της υποχρηματοδότησης…

Περιστατικά σαν αυτό, αναδεικνύουν και την επικινδυνότητα του να ανατίθενται μια σειρά αναγκαίες παρεμβάσεις στα σχολεία σε καλοπροαίρετους ή μη “χορηγούς” και όταν συμβαίνει κάτι το “μάντεψε ποιος” να γίνεται το αγαπημένο παιχνίδι όλων στην αναζήτηση ευθυνών.

• Μια βδομάδα πέρασε που οι γονείς κατήγγειλαν ότι τα παιδιά τους κρύωναν στις σχολικές αίθουσες γιατί οι υπεύθυνοι άφησαν να περάσουν οι μήνες χωρίς συντήρηση των καυστήρων. Τώρα είμαστε ακόμα πιο ανήσυχοι, από τον τρόπο που έγιναν, την τελευταία στιγμή και εν ώρα λειτουργίας!

• 2 χρόνια πριν σοβάδες έπεφταν στο 7ο δημοτικό σχολείο και έφταιγαν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, το κακό το ριζικό μας.

• 3 χρόνια πέρασαν και κανένα σοβαρό έργο συντήρησης στα σχολεία αφού τα χρήματα που ήρθαν το 2021 και 2022 για επισκευές, έχουν διατεθεί για άλλες ανάγκες του δήμου….

Χθες ήταν ο καυστήρας. Προχθές ένας σοβάς που έπεσε, ένα παράθυρο που δεν είχε αντικατασταθεί, ένας ανεμιστήρας που ξηλώθηκε, μια βροχή που μετέτρεψε τις αυλές σε λίμνες, ένας σεισμός…

Δε φταίει η «κακιά στιγμή». Φταίει που οι ανάγκες και η ασφάλεια των παιδιών μας αντιμετωπίζονται ως κόστος.

Τα σχολεία μας δεν διαφέρουν από το σχολείο του μικρού παιδιού στις Σέρρες, στη Ρόδο….

Οι αγωνίες μας δεν διαφέρουν από εκείνης της μάνας που έφυγε ήσυχη αφήνοντας το παιδί της στο σχολείο και εκείνο δε γύρισε ποτέ…

Η απάντηση μας, η απάντηση όλων των γονιών μπροστά σε αυτά τα εγκλήματα είναι:
Ως εδώ και μη παρέκει…
Δεν θα παίζει κανείς με την ασφάλεια και τις ζωές των παιδιών μας!

Translate »