25 Απριλίου 2024

Ενημερωτικό Δελτίο | Φάρος για όλους μας η μεγάλη νίκη που πέτυχαν γονείς και κάτοικοι της Άνω Καισαριανής

Αγαπητοί γονείς,

Εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων και Συλλόγων σχολείων παραβρεθήκαμε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, όπου μεταξύ άλλων, θα συζητιόταν η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία. Ένα θέμα το οποίο δυστυχώς δεν κουβεντιάστηκε ποτέ, δεν είχε δοθεί ούτε εισηγητική έκθεση και εν τέλει μεταφέρθηκε για την συνεδρίαση της επόμενης Τρίτης.

Το Δημοτικό συμβούλιο απασχόλησε το σημαντικό θέμα για το γηπεδάκι στην Δερβενακίων, στην Άνω Καισαριανή. Δεκάδες κάτοικοι έβαλαν επιτακτικά την ανάγκη διατήρησης του χαρακτήρα του γηπέδου ως ανοιχτού αθλητικού χώρου και του περιβάλλοντα χώρου ως σημείο κοινωνικής συναναστροφής, χαλάρωσης, συνεύρεσης και ασφαλούς παιχνιδιού. Αφορμή στάθηκε η επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής να παραχωρήσει το γήπεδο σε αθλητικό σωματείο, μετά τη μετατροπή του από γήπεδο μπάσκετ σε γήπεδο 5×5 καθώς και οι αλλαγές μέσα στον δασικό χώρο.

Θυμίζουμε ότι στο περιβόητο Δημοτικό Συμβούλιο τον Δεκέμβρη του 2019, το ΔΣ της Ένωσης ήταν εκεί και αντιδράσαμε από τότε στην προσδοκώμενη αλλαγή χρήσης για το γηπεδάκι και το στρώσιμο του δρόμου για την εμπορευματοποίησή του.

Οι κάτοικοι και οι γονείς της Άνω Καισαριανής πέτυχαν μια κρίσιμη νίκη! Απέναντι σε όλα τα εμπόδια, συσπειρώθηκαν, οργανώθηκαν και συντονισμένα μέσω της επιτροπής που δημιούργησαν, κατόρθωσαν με απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, να διατηρήσουν τον χαρακτήρα της περιοχής!

Η κατάκτηση αυτή πρέπει να αποτελέσει φάρο για όλους εμάς τους γονείς σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο, σε κάθε σύλλογο, για τον δρόμο που χρειάζεται να βαδίζουμε, ώστε κάθε δίκαιο αίτημα να γίνει πράξη. Με οργάνωση, μαζικότητα, συλλογικές διαδικασίες, αποφασιστικότητα, διεκδίκηση, μέσα από τους Συλλόγους μας, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και όλα αυτά που θεωρούνται ειλημμένα, δεν πρόκειται να εφαρμοστούν αν δεν το θελήσουμε!

Η νίκη αυτή σηκώνει ακόμα πιο ψηλά το διαχρονικό αίτημα που έχουμε ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής για ελεύθερους χώρους άθλησης, για δωρεάν πρόσβαση σε αθλητισμό και πολιτισμό, ιδίως σήμερα που η ακρίβεια και η φτώχεια τσακίζει κόκαλα και η νέα οικονομική κρίση είναι προ των πυλών και οι ανάγκες των παιδιών μας, όλων μας θα μπουν στο ζύγι κόστους – οφέλους.

Ως Δ.Σ της Ένωσης δεσμευόμαστε να πάρουμε πρωτοβουλίες για την διασφάλιση της υλοποίησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για να σταθούμε αρωγοί στη διαφύλαξη του χαρακτήρα της περιοχής!

Το Σάββατο 22/10/2022 στις 10:30, μαζί με άλλους φορείς και εργατικά σωματεία της πόλης μας, συναντιόμαστε στην πλατεία Παναγιώτη Μακρή, ώστε η διεκδίκηση και το αίτημα για ασφαλή και αναβαθμισμένα σχολεία, αθλητισμό, πολιτισμό να αποτελέσει γιορτή για εμάς και τα παιδιά μας!

Διαβάστε το κείμενο υπογραφών των κατοίκων:

Translate »