19 Απριλίου 2024

Όλοι και όλες την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, στις 6μ.μ στο Δημαρχείο | Άμεση ενίσχυση της χρηματοδότησης για τα σχολεία, άμεση καταβολή όσων οφείλονται, τώρα έργα στα σχολεία!

Συνάδελφοι γονείς,

Όλοι μας λένε ότι έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας, μα εμείς τον βιώνουμε ήδη. Μας λένε να κάνουμε υπομονή, μα εμείς δεν αντέχουμε άλλο!

Μας λένε να συμβιβαστούμε με τη φτώχια, όμως δεν έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε!

Γιατί να δεχθούμε ότι τα παιδιά μας θα κρυώνουν στο σχολείο γιατί πρέπει να υπάρξουν περικοπές στην ενέργεια;

Γιατί να δεχθούμε ότι δεν θα μπορούμε να τα αφήσουμε στο ολοήμερο, γιατί δεν θα υπάρχει θέρμανση;

Γιατί να δεχθούμε ότι τα σχολεία μας θα στάζουν και θα γκρεμίζονται γιατί δεν έχει γίνει καμία συντήρηση; Να κάνουμε μάθημα σε τσίγκινα κουτιά;

Γιατί να δεχθούμε ότι τα παιδιά μας δεν θα έχουν την καθαριότητα που απαιτείται στα σχολεία;

Γιατί να δεχθούμε ότι λεφτά που προορίζονται για τα σχολεία, εν τέλει δεν κατευθύνονται σε αυτά αλλά καλύπτουν άλλες τρύπες, όπως γίνεται εδώ και 3 χρόνια με τα χρήματα για τις επισκευές και τους τελευταίους μήνες με τα χρήματα για τα αναλώσιμα των σχολείων;

Γιατί να δεχθούμε τη συνεχή υποχρηματοδότηση από το κεντρικό κράτος για τα σχολεία και την παιδεία;

Γιατί να δεχθούμε να μην υπάρχει παράλληλη στήριξη, σχολικός νοσηλευτής για κάθε παιδί που το έχει ανάγκη;

ΩΣ ΕΔΩ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ!

Καλούμε όλα τα Δ.Σ, κάθε έναν γονέα ξεχωριστά σε
δυναμική κινητοποίηση-παρέμβαση στο Δημαρχείο, στις 18/10/22 στις 18:00
μέρα και ώρα διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να απαιτήσουμε:

  • Άμεση ενίσχυση της χρηματοδότησης για τα σχολεία – όλα τα χρήματα που έχουν δοθεί για αυτά και όσα είναι να δοθούν να κατευθυνθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση σε αυτά.
  • Να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την Παιδεία και να συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ένωσης και των Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων
  • Να δεσμευθεί η Δημοτική Αρχή ότι δεν θα μείνει σχολείο χωρίς θέρμανση, για όλο το διάστημα της καθημερινής λειτουργίας του.
  • Να μας δοθεί από τη Δημοτική Αρχή ΑΜΕΣΑ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης όλων των αιτημάτων μας για επισκευές στα σχολεία, με ορίζοντα υλοποίησης τον Δεκέμβρη του 2022.
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των φορέων ενάντια στην ακρίβεια στις 22 Οκτωβρίου στις 10:30 στην πλατεία Παν. Μακρή, που αποφάσισαν στη σύσκεψη που διοργανώθηκε και συμμετείχε και η Ένωση με απόφαση της Γενικής της συνέλευσης.
Translate »