20 Απριλίου 2024

Η Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης

Την Κυριακή 09/10/22 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Μετά την εισήγηση τοποθετήκαν εκπρόσωποι της ένωσης, μέλη των Δ.Σ των σχολείων αλλά και μη εκλεγμένοι γονείς, από διάφορα σχολεία της πόλης.

Στο τέλος με τις επισημάνσεις και τις προτάσεις που έγιναν από τους παρευρισκόμενους κατά τη διάρκεια της συζήτησης, πάρθηκε ομόφωνη απόφαση από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης.

Διαβάστε την απόφαση:

Ξεκινήσαμε τον Μάρτιο μετά τη συγκρότηση μας σε σώμα να βρούμε τα πατήματα μας και να οργανώσουμε τις δράσεις μας για τα ζητήματα που εξελίσσονταν και είχαν προγραμματιστεί μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς και την υλοποίηση της μαθητικής γιορτής.

Αρχές Απριλίου ήρθαμε σε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Μάνο Κιτσέλλη, προκειμένου να του θέσουμε τα φλέγοντα ζητήματα της μαθητικής κοινότητας και των σχολείων μας, που όπως όλοι γνωρίζουμε και αντιμετωπίζουμε καθημερινά, με την ελπίδα ότι θα λαμβάναμε ολοκληρωμένες απαντήσεις και λύσεις.

Ζητήματα όπως :

  • Η ΣΑΤΑ για τις επισκευές στα σχολεία, που από το 2020 όχι μόνο δεν έχουν υλοποιηθεί, αλλά επιπλέον δεν έχουν δημοπρατηθεί και έχουν μεγάλες καθυστερήσεις. Τακτικές ετήσιες επισκευές ύψους 64.000€  προϋπολογίστηκαν μόνο οι 14.000€ για κάποια σχολεία. Χωρίς κριτήρια, χωρίς σαφήνεια των εργασιών και χωρίς ενημέρωση για το προγραμματισμό των υπολοίπων. Για τα 3 χρόνια που πέρασαν , δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τα 192.000€ που έλαβε ο δήμος για το πώς τα διαχειρίστηκαν…
  • Το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»  από το οποίο προκύπτουν και έργα για τα σχολεία, σταμάτησε χωρίς καν να ολοκληρωθεί αφού όπως μάθαμε επισήμως από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος δεν μπορούσε να καλύψει οικονομικά το ποσοστό που του αναλογεί και που απαιτείται για την συνέχισή του.
  • Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το οποίο  ενώ σε όλες τις Γ.Σ των σχολείων, αλλά και τις συναντήσεις με το Δ.Σ της Ένωσης αλλά και των συλλόγων, δια στόματος αντιδημάρχου, ακούγαμε ότι περιλαμβάνει μεγάλο ποσό για τα σχολεία και αναμένεται η χρηματοδότηση που θα ερχόταν σε κανα-δυο μήνες (τότε), τελικά στο περυσινό μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο για την παιδεία μάθαμε ότι ούτε καν έχει εγκριθεί (τώρα υπάρχει άλλο αφήγημα, για ένα κονδύλι για τις μονώσεις που θα το δούμε παρακάτω).
  • Ανάλυση των οφειλών των σχολείων σε ΔΕΚΟ, καθώς έχουμε επίγνωση για αρκετές και μεγάλες οφειλές, αφού είχαμε ζητήσει και μας είχαν δοθεί στοιχεία. Το άγχος μας είναι μεγάλο γιατί στο παρελθόν για οφειλές προς την ΔΕΗ είχε δεσμευτεί μια ολόκληρη δόση ύψους 44.000€ που προοριζόταν για τα σχολεία.
  • Τα 40.000€ που είχαμε αιτηθεί ως έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές, από τις συνολικά 504.000€ που ο δήμος είχε πάρει από το κεντρικό κράτος για τις συνέπειες της πανδημίας. Αυτά τα χρήματα παρ’ ότι εγκρίθηκαν από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, τις σχολικές επιτροπές και το Δημοτικό Συμβούλιο, αυθαίρετα δεν έχουν ακόμα δοθεί.
  • Τον απολογισμό των τελευταίων 3 ετών των σχολικών επιτροπών που ζητείται επανειλημμένως και έως τώρα δεν μας έχει δοθεί ακόμα.
  • Το άνοιγμα του Πνευματικού κέντρου στα σχολεία για δωρεάν δραστηριότητες που ζητούμε οι γονείς για τα παιδιά μας.
  • Ελλείψεις σε σχολεία και στο Ειδικό σχολείο, ζωτικής σημασίας. Ο Σύλλογος Γονέων του Ειδικού Σχολείου 2 συνεχόμενα χρόνια έχει καταθέσει τα ίδια αιτήματα στη Δημοτική Αρχή και υλοποιήθηκαν κανένα.
  • Καθαριότητα και προγραμματισμός στα σχολεία μας.
  • ‘Ατομα γενικών καθηκόντων και φύλακες ήταν σε προγραμματισμό

Σε συνάντηση που ακολούθησε τον Μάϊο με τον αντιδήμαρχο εκ νέου, παρουσία όλων εμάς, όλων των συλλόγων, συζητήθηκαν όπως όλοι θυμάστε τα προβλήματα όλων των σχολείων. Οι απαντήσεις πάλι μισές και γενικές, παρόλο που κάποια από τα προβλήματα που ακούστηκαν χαρακτηρίστηκαν ως εύκολα και χαμηλού εξόδου! Τί έγινε όμως; Υλοποιήθηκε κάτι;

Κανένα πρόγραμμα δεν τρέχει. Καμία εργολαβία δεν είναι σε εξέλιξη.

Οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν γενικόλογα και δεσμεύσεις ότι θα μας αποσταλούν τα στοιχεία (οι «απαντήσεις» μας δόθηκαν, μόλις εχθές (8/10/22), αφού δεν είχε καθόλου χρόνο τελικά να μας συναντήσει.

Είμαστε λοιπόν όλοι  εδώ για να συζητήσουμε και να οργανωθούμε για το επόμενο διάστημα.

Τα σχολεία ξεκίνησαν με ελλείψεις, αφού:

  • Μόλις προχθές μας ζητήθηκε να εγκρίνουμε την συντήρηση των κλιματιστικών, λεβητών κεντρικής θέρμανσης και εγκαταστάσεων φυσικού αερίου μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Έπρεπε να περάσει ένας μήνας μαθημάτων, να δροσίσει ο καιρός, για να προγραμματιστεί μια εργασία που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι και πρίν χτυπήσει το κουδούνι;
  • Στα σχολεία μας το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι επαρκές, και στην ώρα του. Υπάρχουν βέβαια και τα ευτράπελα όπως  Ειδικότητες καλλιτεχνικών να κάνουν μάθημα θεατρολογίας!
  • Στα σχολεία μας δεν  υπάρχει πληρότητα, όπως θα έπρεπε εκπαιδευτικών για τη παράλληλη στήριξη έχει ικανοποιηθεί ένα ποσοστό αλλά όχι στο 100% σύμφωνα πάντα με τις αιτήσεις που έχουν σταλεί από τους διευθυντές/τριες. Σε λίγα σχολεία του δήμου μας οι απαιτήσεις για τη παράλληλη στήριξη έχουν καλυφθεί, γεγονός που σημαίνει ότι οι διευθυντές των σχολείων θα πρέπει να εφεύρουν τρόπο να καλύψουν τη βασική ανάγκη για τα παιδιά αυτά που χρειάζονται βοήθεια!( 3-4 σχολεία είναι πλήρη )
  • Στο 1ο δημοτικό και στο 7ο δημοτικό μάλιστα καταργήθηκε το δεύτερο τμήμα ένταξης με τη δικαιολογία ότι το ένα είναι επαρκές για τις ανάγκες 2 σχολείων με συνολικά πάνω από 400 παιδιά! Γιατί έλαβαν υπόψη τα δικαιολογητικά μόνο αυτών που έχουν προσκομιστεί και όχι όσων έπονται ή είναι σε διαδικασία να λάβουν αυτή τη παροχή για βοήθεια στα παιδιά τους. Βέβαια ακόμα και οι διευθυντές των σχολείων αυτών, δεν μας έχουν δηλώσει ξεκάθαρα την ανάγκη τους. Είναι υπαρκτή και χρήζει υποστήριξης ή όχι; Εμείς κάναμε όμως το αυτονόητο και το παρακολουθούμε. Στείλαμε αίτημα στη πρωτοβάθμια, στο δήμο και σε συνεργασία με το Ρόζα Ιμβριώτη πιέζουμε όχι μόνο να μην χαθεί το δεύτερο τμήμα ένταξης στα ανωτέρω δημοτικά, αλλά μετά από έρευνα μας διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ανάγκη ύπαρξης τμήματος και στα υπόλοιπα δημοτικά που δεν έχουν και ζητήσαμε τη δημιουργία τους
  • Υπάρχουν μια σειρά από κτιριακά προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Στο 3ο δημοτικό δεν έχουν μπεί μέχρι σήμερα, το σύνολο των θερμαντικών σωμάτων καλοριφέρ που έχουν αγοραστεί πριν το καλοκαίρι από τελευταία ενημέρωση τοποθετήθηκε το ένα και περιμένουμε τα άλλα δυο. Στο ΕΠΑΛ λείπει η πόρτα στο εργαστήριο μηχανολογικών κατασκευών και δεν γίνεται το μάθημα. Στο 2ο δημοτικό το γυμναστήριο και οι τάξεις της τρίτης τρέχουν νερό και μάλιστα το πάτωμα της τρίτης τάξης είναι χωρίς αυτοκόλλητο πάτωμα και τα παιδιά πατούν απευθείας πάνω στο τσιμέντο ή σκουντουντουφλάνε ακόμα και οι εκπαιδευτικοί με κίνδυνο το τραυματισμό τους. Στο 6ο δημοτικό ο τεχνικός που έστειλε ο Δήμος έξυσε τους σοβάδες και τα φουσκώματα από την υγρασία και ξεγύμνωσε τα σίδερα χωρίς να τα περάσει μίνιο. Χωρίς να είμαστε  ειδικοί Μονώσεις μέσα στο χειμώνα έχουν σωστό αποτέλεσμα για τα σχολικά κτίρια; Επιπρόσθετα θα πρέπει να αναφέρουμε για το βάψιμο των σχολείων πόσα χρόνια έχουν να βαφτούν τα κτίρια εξωτερικά θεωρούμε πάρα πολλά και για να είμαστε δίκαιοι κάποια κομμάτια των κτιρίων βάφτηκαν όταν η κατάσταση τους είχε φτάσει στο απροχώρητο . Για τη μόνωση μάλιστα προφορικά έχει ακουστεί ότι αρχικά είχε βρεθεί ένα κονδύλι 140.000€ πριν το καλοκαίρι και πριν από λίγες ημέρες έπεσε στα 60.000€ (χωρίς να αναφέρεται πουθενά όμως στον προϋπολογισμό, άρα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ)! Και δεν μιλάμε για εκσυγχρονισμό σε διαδίκτυο και οπτικές ίνες, Προτζέκτορες, υπολογιστές…Η μελέτη της ΚΤΥΠ που έχει εγκριθεί, που βρίσκεται; Γιατί δεν ολοκληρώθηκε;
  • Κοντέινερ παντού και ειδικά στο 8ο Νηπιαγωγείο καλέστηκαν οι γονείς να ανεχτούν 25παιδιά να βρίσκονται όλα μαζί σε μια αίθουσα και να αντιστοιχεί 1τ.μ στο καθένα. ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ.
  • ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; ΠΡΕΠΕΙ ΚΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ;
  • Η ενεργειακή κρίση οργιάζει ανεξέλεγκτη και δεν υπάρχει προγραμματισμός, για το πως θα αντιμετωπιστεί ο χειμώνας που έρχεται. Θα υπάρχει επαρκής θέρμανση; Με ποια κονδύλια; Με ποιο περιορισμό σε ποιες δομές για να πετύχει ο δήμος μας το στόχο μείωσης που έχει θέσει η κεντρική εξουσία της τάξεως του 10% σε όλους τους Δήμους της Χώρας. 22.000€ έκτακτη βοήθεια για επίδομα θέρμανσης στα σχολεία ήρθε από το κράτος ; Πως θα μοιραστεί; Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή; Αν χρειαστεί επιπλέον ποσό για την αντιμετώπιση του κόστους πώς θα καλυφθεί; Έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση η καταγραφή των δαπανών σε ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα καταχωρίζονται οι λογαριασμοί ενέργειας και καυσίμων το τρέχει κάποιος αυτό?
  • Οι καθαρίστριες από τον  Φεβρουάριο θα είναι λιγότερες, καθώς λήγουν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και οι συμβάσεις σε κάποιες εργαζόμενες. Ποιες κινήσεις έχουν γίνει για την έγκαιρη αναπλήρωση; Πώς θα καλυφθεί το κενό που προκύπτει όταν από τις 31 καθαρίστριες που έχουν σήμερα τα σχολεία μας θα μείνουν μόλις 3 και αυτές με προβλήματα υγείας; Με τον δήμο να έχει χρεοκοπήσει ουσιαστικά, που θα βρεθούν τα χρήματα για να πληρωθούν καθαρίστριες; Δεν είμαστε ελεγκτική εταιρία….απαντήσεις θέλουμε!
  • To πρόγραμμα του Πνευματικού κέντρου, όχι μόνο δεν επεκτάθηκε στα σχολεία, αλλά και οι δραστηριότητες που ανακοινώθηκαν είναι φτωχές και μετρημένες
  • Ήδη μετράμε παραβατικές ενέργειες εντός και εκτός των σχολείων με τελευταίο περιστατικό το μαχαίρωμα του 15άχρονου. Πώς θα το αντιμετωπίσουμε;  Φύλαξη στο Σκοπευτήριο, επαρκής φωτισμός. Η θέση μας για την αστυνόμευση είναι ξεκάθαρη. Να  προλαμβάνεται το έγκλημα, να συλλαμβάνεται ο θύτης και όχι το θύμα (π.χ. ο έμπορος ναρκωτικών και όχι ο χρήστης). Μήπως πρέπει να συντονιστούν, δομές ψυχολογικής στήριξης αυτών των παιδιών;

 Θα θέλαμε εδώ να καταγγείλουμε  την ακύρωση του ραντεβού που είχαμε με τον αντιδήμαρχο παιδείας την Τρίτη 04-10-20222 ύστερα από αίτημα που είχαμε από τις 14-09-2022 (Παράρτημα 1) και την αποστολή τυπικής απάντησης με mail, σε μια σειρά από ερωτήματα που θέταμε, μόλις χθες (Παράρτημα 2). Θεωρούμε ότι αποτελεί απαξίωση της Ένωσης αλλά και όλων των γονέων όχι μόνο αυτή καθ’ αυτή  η ακύρωση την ίδια ημέρα αλλά ακόμα και η ίδια η αντιμετώπιση εργαζόμενων γονέων με μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά όπου αντί να εξυπηρετεί το πρόγραμμά μας, επιλέγει να μας αντιμετωπίζει ως εμπόδιο στο πρόγραμμά του. Μα για έναν αντιδήμαρχο παιδείας αν το πρόγραμμά του δεν συμπεριλαμβάνει γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, τι ακριβώς περιλαμβάνει; Στο ίδιο πλαίσιο όμως κινείται συνολικά η αντίληψη της Δημοτικής Αρχής για την Παιδεία αφού και σε όλες τις επιτροπές στις οποίες συμμετέχουμε, ενημερωνόμαστε τελευταία στιγμή για τις συνεδριάσεις, παρουσιάζονται ελλιπείς εισηγήσεις και καθορίζονται σε χρόνο όπου οι περισσότεροι βρισκόμαστε στην εργασία μας.  

Συνάδελφοι,

Αυτή είναι μια απλή περιγραφή όμως της κατάστασης, με ζητήματα που τα βιώνουμε όλοι στα σχολεία μας, τα συναντούμε στην καθημερινότητά μας. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, αποτελεί το ανώτερο όργανο οργάνωσης των γονέων σε επίπεδο περιοχής, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του γονεϊκού κινήματος, με την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Αττικής, να αποτελούν το ανώτερο και ανώτατο όργανο αντίστοιχα.

Σε αυτό το πλαίσιο και όπως ορίζει ο ρόλος μας ως εκλεγμένοι δεν επιτρέπεται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, να μείνουμε σε μια περιγραφή, να παρακολουθούμε την παιδεία να εργαλειοποιείται χάριν της αγοράς, τα χρήματα που προορίζονται για τα σχολεία να γυρνάνε δεξιά και αριστερά χωρίς να κατευθύνονται σε αυτά. Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι μπροστά στον κίνδυνο τα παιδιά μας να κρυώνουν τον χειμώνα, να μη μπορούμε να τα αφήνουμε στο ολοήμερο,  να είναι έτοιμα τα σχολεία να πέσουν στα κεφάλια τους, να μην υπάρχει καμία ψυχοκοινωνική μέριμνα, να μην δίνονται διέξοδοι στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Σήμερα καλούμαστε και απαιτείται να πάρουμε αποφάσεις! Για τα βήματα που θα κάνουμε το επόμενο διάστημα. Θα πρέπει να ασκήσουμε πίεση με πολύμορφο τρόπο προς κάθε κατεύθυνση ώστε να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση για τα σχολεία! Όλα τα χρήματα να κατευθυνθούν στις ανάγκες που υπάρχουν κτιριακές και λειτουργικές. Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά σε προσωπικό εκπαιδευτικό, βοηθητικό, καθαριότητας.

Δεν πρέπει να δεχθούμε να βάλουμε δεκάρα τσακιστή από την τσέπη μας! Δεν θα πληρώσουμε εμείς ακόμα μια κρίση που οφείλεται στη πολιτική που εφάρμοσαν, είτε πρόκειται για κράτος είτε για δημοτική αρχή!

Για όλα τα παραπάνω αποφασίζουμε:

  •  Στις 18/10, ημέρα πραγματοποίησης του Δημοτικού Συμβούλίου να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση – παρέμβαση στο Δημαρχείο και να καλούμε και όλα τα Δ.Σ, όλους τους γονείς εκεί και να αιτηθούμε άμεση ενίσχυση της χρηματοδότησης για τα σχολεία – όλα τα χρήματα που έχουν δοθεί για αυτά και όσα είναι να δοθούν να κατευθυνθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση σε αυτά.

Καλούμε από αύριο κιόλας όλα τα Δ.Σ, να συζητήσουν πέραν από τα προβλήματα που απασχολούν τα σχολεία τους, τη συγκεκριμένη πρόταση και να πάρουν απόφαση συμμετοχής και να την κοινοποιήσουν σε όλους τους γονείς των σχολείων τους!

  • Να ζητήσουμε να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την Παιδεία και να τοποθετηθεί το Δ.Σ της Ένωσης δια ζώσης ώστε να παραθέσει όλα τα παραπάνω.
  • Να δεσμευθεί η Δημοτική Αρχή ότι δεν θα μείνει σχολείο χωρίς θέρμανση, για όλο το διάστημα της καθημερινής λειτουργίας του.
  • Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να μας δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης όλων των αιτημάτων μας για επισκευές στα σχολεία.
  • Αποφασίζουμε να ανταποκριθούμε και να συμμετέχουμε στο κάλεσμα που κάνει το σωματείο εργαζομένων στον Δήμο, σε όλους τους φορείς της πόλης, για σύσκεψη αύριο στις 18:00
  • ενάντια στην ακρίβεια,
  • ενάντια στο χαράτσωμα του Καισαριανιώτικου λαού
  • ενάντια στην υποβάθμιση και απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου μας
  • για τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας,
  • ενάντια στην υποχρηματοδότηση και την έλλειψη υποδομών στα σχολεία

Που ουσιαστικά δηλαδή μας καλεί να μη συμβιβαστούμε με τη φτώχεια και την ανέχεια, να μη στερούμαστε και να μη στερούμε και από τα παιδιά μας όλα αυτά τα οποία έχουμε ανάγκη.

Και επειδή δεν είναι όλα στο χέρι του Δήμου, άλλα πολλά καθορίζονται από την διαχρονική υποχρηματοδότηση απ’ όλες τις κυβερνήσεις έτσι και της τωρινής, γι’ αυτό επίσης είναι επιτακτική ανάγκη και αποφασίζουμε:

  • Να συμμετέχουμε στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 12:30 στο Υπουργείο Παιδείας

Γιατί…..

……μπουχτίσαμε να ακούμε «ότι τα σχολεία λειτουργούν μια χαρά» 

και ζούμε μια άλλη πραγματικότητα

…τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ με τα παιδιά μας για τις αναγκαίες δραστηριότητες που, όμως, είναι εκτός σχολείου και επί πληρωμή.

…θυμώνουμε που τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες δεν έχουν στήριξη, και η έγκαιρη διάγνωση βρίσκεται στον αέρα.

…νιώθουμε ότι μας κοροϊδεύει η κυβέρνηση (όπως έκαναν και οι προηγούμενες) που χωρίς δάσκαλο ολοήμερου, χωρίς τραπεζαρίες και τραπεζοκόμους λειτουργεί το Ολοήμερο

…αγανακτούμε με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, καθαριστριών, κ.ά. στα σχολεία και με το ότι οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν – σε αρκετές περιπτώσεις – μαθήματα διαφορετικά από το αντικείμενο των σπουδών τους.

…αγχωνόμαστε με το νέο εξεταστικό  και  την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που κάνει το Λύκειο πιο ανταγωνιστικό και γεμίζει άγχος τους εφήβους.

… ανησυχούμε αν τα σχολεία μας φέτος θα είναι ζεστά και καθαρά.

…βλέπουμε τα παιδιά μας, πολλές φορές, να πηγαίνουν στα ίδια κτίρια που πηγαίναμε εμείς ως γονείς, τα προνήπια – νήπια στα Νηπιαγωγεία, ακόμα να είναι σε κοντέινερ…ουσιαστικά να μην καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας και μαθητών μας

Για όλα τα παραπάνω………….

      ………………….. ως  οργανώσεις  γονέων  διεκδικούμε:

  • Αύξηση στη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος λειτουργίας των σχολείων (θέρμανση, ρεύμα, ΔΕΚΟ, υλικοτεχνική υποδομή). Καμία οικονομική επιβάρυνση των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.
  •  Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Εξασφάλιση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους εργασίας σε κάθε σχολείο. Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου βοηθητικού σχολικού προσωπικού (φύλακες, σχολικοί τροχονόμοι, τραπεζοκόμοι, επιστάτες, κ.α.).
  •  Κανένα σχολείο χωρίς σχολικό ιατρό και νοσηλευτή, χωρίς σχολικό ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας.
  •  Κανένας μαθητής χωρίς κάλυψη παράλληλης στήριξης.
  •  Πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία.
  •  Μόνιμος δάσκαλος σε κάθε ολοήμερο τμήμα για την εξασφάλιση της σταθερής παιδαγωγικής σχέσης και μελέτης των μαθητών.
  •  Διεύρυνση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης
  •  Εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο με ευθύνη των Περιφερειών.
  •  Δωρεάν προγράμματα αθλητικής και πολιτιστικής δράσης στα σχολεία τις απογευματινές ώρες.
  •  Κεντρικό πανελλαδικό σχέδιο για ανέγερση σύγχρονων νέων σχολείων. Αραίωση των μαθητών στα τμήματα. Κανένα σχολικό Τμήμα με πάνω από 15 μαθητές. Κατάργηση τώρα κάθε τάξης container.
  •  Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Επίσης στο πλαίσιο πρωτοβουλιών ώστε να προαχθεί ο πολιτισμός και ο αθλητισμός αποφασίζουμε να εξεταστεί:

  • Να διοργανωθεί με ευθύνη της Ένωσης εκδήλωση με αγώνα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου για όλους τους μαθητές της πόλης, εκδήλωση αφιερωμένη στον Αθλητισμό και όχι στη Βία.
  • Να διοργανωθεί αγώνας μπάσκετ ή ποδοσφαίρου μεταξύ Γονέων & Εκπαιδευτικών (εκμεταλλευόμενοι αντίστοιχες ομάδες που έχουν φτιάξει στον «Σ.Ε.Π.Ε Ρόζα Ιμβριώτη») ώστε να προάγουμε τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα, να καλέσουμε γονείς και μαθητές να τον παρακολουθήσουν

(Οι λεπτομέρειες για τα παραπάνω θα δημοσιευθούν σε δεύτερο χρόνο)

Συνάδελφοι, σήμερα με τις αποφάσεις αυτές παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, για εμάς και για τα παιδιά μας. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά εμείς πρέπει να δείξουμε ποιος είναι ο δρόμος…της διεκδίκησης…στα παιδιά μας!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΟΝΕΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ  ΤΟΥ!

Κατεβάστε την ανακοίνωση:

Translate »