25 Απριλίου 2024

Ψήφισμα για τα προβλήματα των εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής

Η ακρίβεια, η φτώχεια που βιώνει η κάθε οικογένεια αναδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι εμείς και τα παιδιά μας είμαστε η τελευταία τρύπα του ζουρνά και για την οποία θα νοιαστούν.

Δε βγαίνει ο χειμώνας με αυξήσεις σε ρεύμα και είδη πλατιάς κατανάλωσης.

Δε βγαίνει η χρονιά με voucher και pass.

Δε βγαίνει η οικογένεια με μισθούς πείνας.

Σε μια εποχή που όλα αυξάνονται, που η οικογένεια ασφυκτιά να ανταποκριθεί στις ανάγκες της δε μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστούν οι αδικίες σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου και των οικογενειών τους.

Τον 21ο αιώνα δε μπορεί οι εργαζόμενοι του Δήμου να στερούνται μέσα ατομικής προστασίας και υγιεινής. Να δουλεύεις και να μένεις απλήρωτος όταν πακτωλός χρημάτων δαπανώνται για πράσινη ενέργεια και πολέμους. Να κινδυνεύουμε να μείνουμε στο σκοτάδι στην κυριολεξία αν δεν υπάρξει μείωση κατά 10% -το 2023- της κατανάλωσης Ενέργειας στους σχεδόν 2.500 φορείς του Δημοσίου, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι Σχολικές Επιτροπές σύμφωνα με τις χθεσινές εξαγγελίες του υπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας.

Τον 21ο αιώνα επειδή μπορούμε να έχουμε μια αξιοπρεπή ζωή εμείς και τα παιδιά μας δε θα σκύψουμε το κεφάλι.

Δε θα ακολουθήσουμε τον μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν.

Κανένα βήμα πίσω από τις ανάγκες μας

Ως ‘Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους και ζητούμε από την εκάστοτε δημοτική αρχή να ενεργήσει προς τη κατεύθυνση της πλήρους υλοποίησης των αιτημάτων τους .

Καλούμε όλους τους γονείς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο των σωματείων και φορέων της πόλης μας ενάντια στην ακρίβεια και την φτώχεια.

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση – πικετοφορία που διοργανώνουν τα σωματεία και οι φορείς της πόλης μας το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Παναγιώτη Μακρή

Translate »