20 Απριλίου 2024

Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Καισαριανής (31/01/22)*

Καισαριανή, 31/1/2022

Προς : Τoν Αντιδήμαρχο Παιδείας , Τουρισμού και Πολιτικής Προστασίας, Κο Μάνο Κιτσέλλη

Κοινοποίηση:
κο Γ. Κυριαζόπουλο Δ/ντη 2ου Δημοτικού σχολείου Καισαριανής

Όλες τις πολιτικές παρατάξεις.

Ένωση γονέων και κηδεμόνων Καισαριανής

Θέμα: Άνοιγμα σχολείου 2ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής, μετά από το χιονιά της 24/1/2022

Κύριε Κιτσέλλη ,

Μετά λύπης μας σήμερα διαπιστώσαμε την ανεπάρκεια του δήμου στην αντιμετώπιση των συνεπειών που προκάλεσε η μεγάλη κακοκαιρία της 24/1/2022, αλλά και της ανάληψης της ευθύνης στην επιστροφή των μαθητών στο σχολείο 7 ημέρες μετά!

Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, από τη Παρασκευή 28/1/2022 ο σύλλογος μας, ήρθε σε επικοινωνία μαζί σας όχι μόνο τηλεφωνικώς αλλά και δια τηλε-διασκέψεως μέσω ηλεκτρονικών μέσων, για τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν στο σχολείο μας , για την ασφαλή επιστροφή των παιδιών στο φυσικό τους περιβάλλον. Την ίδια ημέρα αλλά και το Σάββατο μας διαβεβαιώνατε, ότι όλες οι απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν θα ολοκληρωθούν, ώστε σήμερα να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος τραυματισμού των παιδιών.

Ως δήμος από τη Παρασκευή δηλώνατε στα κοινωνικά μέσα , ότι έχετε ολοκληρώσει την επιθεώρηση στα σχολικά κτίρια και ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με ασφάλεια. Επικοινωνήσαμε εκ νέου μαζί σας το Σάββατο, δηλώνοντας τη πρόθεση του συλλόγου μας να βοηθήσουμε αν μας το ζητούσατε και περιμένατε να δείτε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα μετά την αναμενόμενη βροχόπτωση που είχε ανακοινωθεί από την ΕΜΥ καθώς και ότι όταν με το καλό ανοίξει το σχολείο θα πρέπει να προσέχουν τα παιδιά!

Η βοήθεια θα ερχόταν από το Θεό!

Η αγωνία μας όμως ήταν , είναι και παρέμεινε μεγάλη καθώς λόγω της ιδιαίτερης θέσης του σχολείου μας και λόγω του όγκου του χιονιού που είχε στο χώρο εσωτερικά, αλλά και τα δέντρα που είχαν πέσει εντός και εκτός του χώρου, γνωρίζαμε ότι δεν ήταν εφικτό να μαζευτεί όλος αυτός ο όγκος υλικών άμεσα και να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Χθες Κυριακή 30/1/2022 από το πρωί παρακολουθούσαμε τις ενέργειες που γινόντουσαν από τα συνεργεία του δήμου και μαζί με το διευθυντή του σχολείου, ελπίζαμε ότι όλα θα τελείωναν χθες. Τουναντίον όμως, είχε παραμείνει χιόνι σε πολλές περιοχές εντός του αύλειου χώρου το

οποίο μέχρι το βράδυ δεν είχε μαζευτεί, τα κλαδιά στα πεζοδρόμια που έρχονται τα παιδιά ήταν γεμάτα χιόνι και σπασμένα κλαδιά, χώρια το τεράστιο κλαρί δέντρου που κρέμεται ακόμα και ενέχει κίνδυνο υλικών ζημιών και σωματικών βλαβών έξω ακριβώς από το σχολείο.

Η απόφαση για άνοιγμα του σχολείου ανακοινώθηκε για τις 10:00πμ αντί τις 8:15πμ αφού η περιφέρεια δεν σας βοήθησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία με απόφαση της.

Δεσμευτήκατε ότι σήμερα 31/1/2022 στο διευθυντή θα ερχόταν συνεργείο του δήμου και μέχρι την ώρα άφιξης των μαθητών όλα θα είχαν τακτοποιηθεί και θα λειτουργούσε το σχολείο μας ομαλά και εύρυθμα.

Το αποτέλεσμα βεβαίως σας διαψεύδει, καθώς το συνεργείο σας μετά από τηλέφωνα του διευθυντή ήρθε τελικώς στις 8:49πμ και μάλιστα όχι για να μαζέψει το χιόνι, αλλά για να βάλει κορδέλες απομάκρυνσης της τροχαίας,  να φτιάξουν χιονάνθρωπο (για να χαρούν τα παιδιά!) και να ρίξουν αλάτι όπου ο πάγος ήταν ορατός!

Ποια είναι η ευθύνη σας και η θέση σας;

Έχετε αντιληφθεί το κίνδυνο στον οποίο εκθέσατε τα παιδιά μας και φέρατε αντιμέτωπους στην ανάληψη της ευθύνης σας, τους ίδιους τους δασκάλους που και οι ίδιοι διαπίστωσαν την ακαταλληλότητα του χώρου;

Για του λόγου το αληθές, σας επισυνάπτουμε φωτογραφίες, και τα σχόλια δικά σας.

Εν αναμονή της ανταπόκρισης σας και των ενεργειών που πρέπει να κάνετε, παραμένουμε στη διάθεση σας.

Το Δ.Σ



*Λόγω τεχνικού προβλήματος, η επιστολή μας κοινοποιήθηκε στις 2/2/2022.

Όπως μας ενημερώνουν:
1) Εν τέλει το χιόνι απομακρύνθηκε από τον αύλειο χώρο του σχολείου μας σήμερα 2.2.2022 κι ενώ οι μαθητές είχαν προσέλθει στο σχολείο!!!

2) Απέναντι από τα σχολείο, καθώς και σε όλα τα πεζοδρόμια που οδηγούν στο σχολείο εως και σήμερον συνεχίζουν να υπάρχουν μεγάλα κλαδιά δέντρων και στίβες χιονιού, με αποτέλεσμα οι μαθητές και γονείς να εξαναγκάζονται να περπατούν μέσα στο δρόμο !!!
Translate »