29 Μαρτίου 2024

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Καισαριανής: Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος!

Σας ενημερώνουμε ότι ύστερα και από την τελευταία κινητοποίηση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Βρεφών και Νηπίων Καισαριανής όπου στήριξε και η Ένωση, την Πέμπτη 20/01/2022, πετύχαμε να γυρίσουν οι παιδαγωγοί και το βοηθητικό προσωπικό πίσω στα παιδιά μας.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου:

 

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος! 

Οι διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής από την προηγούμενη παρέμβασή μας ότι οι απολυμένοι  εργαζόμενοι θα βρίσκονται στην θέση τους την Πέμπτη δεν βγήκαν αληθινές. 

Χθες Πέμπτη 20/1/2022 ξαναπήγαμε στο δημαρχείο περισσότεροι γονείς αυτή τη φορά, μαζί με  τη στήριξη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών και της Ένωσης Γονέων Καισαριανής. Αψηφώντας το  κρύο και την αναμονή μιας ώρας, επειδή οι αρμόδιοι κωλυσιεργούσαν να μας συναντήσουν, κάτω από  την επιμονή μας και την ανυποχώρητη στάση μας, τελικά ο δήμαρχος πιέστηκε και μας συνάντησε. 

Κανένα δίλημμα “ή αρκεστείτε σε αυτά που σας παρέχουμε ή θα κλείσουν ο παιδικοί σταθμοί”,  καμία πρόκληση δε μας έκανε να υποχωρήσουμε. Μπροστά στο δίκαιο αίτημα μας, αλλά και στις ευθύνες  της δημοτικής αρχής για τη μη ύπαρξη επαρκούς και μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού  προσωπικού, καμία δικαιολογία της δημοτικής αρχής 4.5 μήνες μετά δεν μας πείθει. Και αυτό έγινε  σήμερα περισσότερο αντιληπτό από μέρος της δημοτικής αρχής. Αφού είδε ότι το θέατρο που έπαιζε το  προηγούμενο διάστημα με την ατάκα “όλα βαίνουν καλώς” δεν της φέρνει κοινό, διέκοψε για λίγο τις  παραστάσεις.  

Αγαπητοί γονείς,  

Χθες Πέμπτη 20/1/2022 το απόγευμα ενημερωθήκαμε από τους ίδιους τους εργαζόμενους και το  σωματείο τους ότι το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό επιστρέφει πίσω στα παιδιά μας. Οι  εργαζόμενοι μέσω εκπροσώπου τους από το σωματείο, μας ευχαρίστησαν για τη συμπαράσταση στον  αγώνα τους και την πλήρη κατανόηση από μεριάς μας του παιδαγωγικού τους έργου. 

Κανένας εφησυχασμός!  

Σήμερα πετύχαμε να γυρίσουν οι παιδαγωγοί και το βοηθητικό προσωπικό πίσω στα παιδιά μας  αλλά οι “παραστάσεις” της δημοτικής αρχής δεν τελείωσαν. 

Τόσο οι σεναριογράφοι της παράστασης (η Κυβέρνηση) όσο και οι παραγωγοί τους (ο Δήμος) δεν  έχουν “στο νου τους το παιδί”. Οι εκάστοτε σεναριογράφοι διαχρονικά ασχολούνται με τους παιδικούς  σταθμούς με όρους υποβάθμισης, υποχρηματοδότησης, χωρίς να καλύπτουν με ουσιαστικό τρόπο τις  ανάγκες των παιδιών.  

Τώρα παίρνουμε το λόγο εμείς! Συνεχίζουμε αταλάντευτα διεκδικώντας:  

Μια θέση για κάθε παιδί προσχολικής ηλικίας σε δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς, χωρίς  κληρώσεις και αποκλεισμούς. 

• Μόνιμη πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, παιδαγωγικού, επιστημονικού, διοικητικού,  καθαριότητας και βοηθητικού. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων. 

• Αναβάθμιση του παιδαγωγικού περιεχομένου, με αναβαθμισμένο επιστημονικό πρόγραμμα,  μείωση της αναλογίας παιδιών / παιδαγωγών, σύγχρονα κτίρια και αύλειους χώρους που να  υποστηρίζουν την καθημερινότητα με επιστημονικούς όρους.

• Ενισχυμένα μέτρα για τη συνέχεια της λειτουργίας τους, όχι με συστάσεις.  

• Σύγχρονο, δημόσιο, δωρεάν δίκτυο πρώιμης διάγνωσης από τις αναγκαίες ειδικότητες  παιδιάτρων, αναπτυξιολόγων, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και πρώιμης παρέμβασης από  μόνιμο επιστημονικό προσωπικό, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, χωρίς καμία οικονομική  επιβάρυνση των γονέων, με την αποκλειστική ευθύνη του κράτους. 

Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους μέχρι να πετύχουμε. Και θα πετύχουμε γιατί το προστάζουν  οι καιροί και οι ανάγκες των παιδιών μας. Γιατί τα αιτήματα μας είναι δίκαια! 

«Έχε το νου σου στο παιδί! Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα! »  

ΤΟ ΔΣ 

Translate »