29 Μαρτίου 2024

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Γονέων Βρεφών και Νηπίων του Δήμου Καισαριανής για την κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Αγαπητοί γονείς,

Την Δευτέρα 17/1/2022 πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας. Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται η παντελής έλλειψη μέριμνας από πλευράς δημοτικής αρχής για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται η παιδαγωγική διαδικασία.

·         Απολυμένοι 2μηνιτες παιδαγωγοί και βοηθητικό προσωπικό

·         2 συμπτύξεις τμημάτων εν μέσω 4ου κύματος πανδημίας

·         Σε πολλά τμήματα δεν τηρείται η αναλογία παιδαγωγού – παιδιών

·         Πρακτικάριοι που υπολογίζονται ως «εκπαιδευτικό προσωπικό», για να μας πουν πως όλα βαίνουν καλώς και το κάθε τμήμα έχει παιδαγωγό.

Τρίτη 18/1/2022 αντιπροσωπεία του ΔΣ του συλλόγου μας, γονείς και εκπρόσωπος του σωματείου των ΟΤΑ Καισαριανής κάναμε παρέμβαση στην αντιδήμαρχο παιδικών σταθμών ζητώντας εξηγήσεις για την εικόνα αυτή που παρουσιάζουν οι παιδικοί σταθμοί της πόλης μας.

Κατορθώσαμε κάτω από την πίεση μας να μας πουν επιτέλους  την αλήθεια, ότι ο Δήμαρχος δεν έχει δώσει τη γραπτή εντολή «εντέλλεσθε» που απαιτείται  για να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων .Κάτω από την πίεση μας αποσπάσαμε από την Αντιδήμαρχο δέσμευση ότι από αύριο κιόλας ( 19/01) θα ξεκινήσει η διαδικασία ανανέωσης της σύμβασης των εργαζομένων και ότι την Πέμπτη οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στην θέση τους.

Χορτάσαμε από θα θα …. μπουχτίσαμε , η υπομονή εξαντλήθηκε ….

Απαιτούμε:

ΜΟΝΙΜΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η εικόνα αυτή των παιδικών σταθμών σίγουρα δεν απαντά στον 21ο αιώνα και στις ανάγκες των παιδιών μας αλλά απαντά στο πώς βλέπει κυβέρνηση και δημοτική αρχή τα παιδιά μας και τα βλέπει ως ΚΟΣΤΟΣ.

Σε μας και στα παιδιά μας αξίζει μια καλύτερη ζωή, χωρίς εκπτώσεις από τις βασικές μας ανάγκες, χωρίς πασαλείμματα και για αυτό δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού παιδαγωγών, καθαριότητας, βοηθητικού, ειδικού παιδαγωγικού, ιατρικού πολύ περισσότερο τώρα σε συνθήκες πανδημίας που οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες.

Καλούμε όλους τους γονείς σε επαγρύπνηση!

Δε θα σταματήσουμε μέχρι να πετύχουμε!                             

ΤΟ ΔΣ

Translate »