19 Απριλίου 2024

Πρωτοβουλία της Ένωσης για τον συντονισμό δράσης για την Π.Φ.Υ και το ρόλο που μπορεί να επιτελέσει το Κ.Υ του Παιδιού.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής, παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί εκτάκτως σε διαδικτυακή σύσκεψη όλα τα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων Γονέων, το Δ.Σ του Σ.Ε.Π.Ε «Ρόζα Ιμβριώτη», το Δ.Σ της Ζ’ ΕΛΜΕ και των φορέων που απαρτίζουν τη Συντονιστική Επιτροπή για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για την Καισαριανή, το Σάββατο 15/01/22 και ώρα 19:00, με θέμα το συντονισμό δράσης για την ενίσχυση της Π.Φ.Υ στην πόλη και την ανάληψη, με την κατάλληλη στελέχωση και εξοπλισμό, της διενέργειας των rapid test και μοριακών τεστ (pcr) από το Κέντρο Υγείας του Παιδιού.

Βρισκόμαστε στην πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων με τα κρούσματα σε διάφορα τμήματα και σχολεία να αποτελούν καθημερινότητα. 

Ήδη αυτές τις μέρες ως Ένωση προχωρήσαμε σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση του ΚΥ του Παιδιού για να ενημερωθούμε για τις δυνατότητες του να καλύψει τρέχουσες ανάγκες. Επιπλέον στηρίξαμε την κινητοποίηση των μαζικών φορέων της πόλης μας στον ΕΦΚΑ Παγκρατίου, όπου και ενημερωθήκαμε για τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν rapid test από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00-16:00 στον ΕΦΚΑ, το οποίο γνωστοποιήσαμε άμεσα σε όλους τους γονείς.

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες που κάνουμε οι γονείς μετά από κάθε κρούσμα ώστε να αναζητήσουμε μονάδες υγείας για να διεξαχθούν δωρεάν τα τεστ στο δήμο μας πέφτουν στο κενό, αφού η ανυπαρξία πρωτοβάθμιας δομής που να παρέχει την δυνατότητα για τη διεξαγωγή rapid test ή pcr, μας οδηγεί είτε σε ιδιωτικά εργαστήρια βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη είτε θα πρέπει να μεταβούμε σε όμορους δήμους ώστε να αναζητήσουμε δημόσιες δομές.

Θεωρούμε ότι το Κ.Υ του Παιδιού με την κατάλληλη στελέχωση και εξοπλισμό, μπορεί να επιτελέσει σε αυτή τη φάση και αυτό τον ρόλο καθώς και συνολικότερα να αποτελεί μέρος της Π.Φ.Υ, που τα δύο χρόνια πανδημίας έχουν καταδείξει την αναγκαιότητα ύπαρξης δομής.

Όλοι μαζί και συντονισμένα μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Θα υπάρξει άμεση ενημέρωση για τα αποτελέσματα της σύσκεψης αυτής καθώς και για τις επόμενες ενέργειες.

Translate »