20 Απριλίου 2024

Ενημερωτικό Δελτίο για το Δημοτικό Συμβούλιο για την Παιδεία


Το Σάββατο 18/12 πραγματοποιήθηκε, τελικά κάτω από πίεση, το πολυαναμενόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την Παιδεία και όπως αποδείχθηκε δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα να γίνει και νωρίτερα ακόμα και με την αυτεπάγγελτη έρευνα της Εισαγγελίας.

Παρ’ ότι το θέμα που θα συζητιόταν ήταν αποκλειστικά για την Παιδεία, δεν είχαν προσκληθεί οι διευθυντές των σχολείων και η Ζ΄ ΕΛΜΕ (σωματείο των καθηγητών) αφού όπως επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να καλεστούν, αλλά όποιος ήθελε θα μπορούσε να στείλει αίτημα (σ.σ ανεξάρτητα με το αν το γνώριζαν, χωρίς πρόσκληση). Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «Ρόζα Ιμβριώτη» που συμμετείχε, ούτε εκείνος είχε προσκληθεί, αλλά είχε αποστείλει αίτημα συμμετοχής.

Δυστυχώς, η συμμετοχή δεν μας επιτράπηκε να είναι δια ζώσης οπότε η τηλεδιάσκεψη δεν έδωσε την δυνατότητα να τοποθετηθούμε σε όλα τα ζητήματα και να γίνει και η ανάλυση που θα θέλαμε.

Τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι γονέων από τα Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων του 1ου Γυμνασίου, 2ου, 3ου και 4ου Δημοτικών, του Συλλόγου Γονέων Βρεφών και Νηπίων των Παιδικών Σταθμών καθώς και από τον Σύλλογο Εκπ/κων Π.Ε Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», αναδεικνύοντας ζητήματα λειτουργίας, βελτίωσης του εκπαιδευτικού έργου και υποδομών. Ζητήματα δηλαδή που απασχολούν την καθημερινότητα γονέων και εκπαιδευτικών, που ενέχουν κινδύνους, που απαιτούν άμεσες λύσεις και παρεμβάσεις και που βέβαια ήταν ήδη γνωστές.

Τι καταλάβαμε από αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο και έτσι αποδεικνύεται και η σημαντικότητά του; Ότι το σημαντικό κομμάτι των επισκευών και των έργων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα σχολεία, είναι ουσιαστικά υποσχέσεις και αναλύουμε:

Τα χρήματα που έρχονται κάθε χρόνο για επισκευές στα σχολεία, τελικά δεν διαθέτονται στο σύνολό τους, κάποια παραμένουν ως αποθεματικό, παρά τις ανάγκες που είναι πολλές. Το πρόγραμμα τεχνικών έργων του 2020 ξεκίνησε με καθυστέρηση και υλοποιείται φέτος. Του 2021 δεν έγινε ποτέ και του 2022 δεν εγγράφεται καν απ’ ότι είπαν οι αρμόδιες υπηρεσίες στον προϋπολογισμό, που συζητιέται την επόμενη εβδομάδα. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω είναι από τις 160.000€ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, να διατίθενται μόνο οι 100.000€ (έχουμε ξαναθίξει το ζήτημα αυτό και πέρυσι).

Όσον αφορά τα μεγάλα έργα π.χ το «Πρόγραμμα Τρίτσης», για το οποίο έχει γίνει πολλές φορές αναφορά στις Γ.Σ και στις συναντήσεις των συλλόγων με τον αντιδήμαρχο, στο οποίο όπως αναφερόταν θα ενταχθούν σχεδόν το σύνολο των μεγάλων επισκευών που απαιτούνται στα σχολεία, τελικά δεν έχει καν εγκριθεί ακόμα και δεν πρόκειται να υλοποιηθεί μες το 2022, όπως είχε αναφερθεί.

Ένα είναι βέβαιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μας έκανε λιγότερο ανήσυχους, παρ’ ότι αποσαφηνίστηκαν κάποια πράγματα. Από αυτή τη σκοπιά προτείνουμε λοιπόν στα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων να προχωρήσουν σε συζήτηση, με βάση τα συμπεράσματα που προκύπτουν στα προβλήματα που έχουν αναδείξει.

Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι είναι θλιβερό να ακούμε ανθρώπους σε θέσεις ευθύνης, αντί να αφουγκραστούν και να στηρίξουν τις ανησυχίες και τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις των γονέων, τελικά να τις λοιδορούν.

Ακολουθούν οι τοποθετήσεις των Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων και της Ένωσης, η τοποθέτηση του συλλόγου εκπ/κων Π.Ε «Ρόζα Ιμβριώτη», καθώς επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η τοποθέτηση της Ένωσης:

Η τοποθέτηση του 1ου Γυμνασίου:

Η τοποθέτηση του 2ου Δημοτικού:

Η τοποθέτηση του 3ου Δημοτικού:

Η τοποθέτηση του 4ου Δημοτικού:

Η τοποθέτηση του Συλλόγου των Βρεφών & Νηπίων των Παιδικών Σταθμών:

Η τοποθέτηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου “Ρόζα Ιμβριώτη”:


Παρακολουθήστε ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο:

Translate »