20 Απριλίου 2024

Η “μέριμνα” του Υπουργείου Παιδείας για τα Ειδικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία

Σας παραθέτουμε το Αίτημα – Υπόμνημα προς την Περιφερειακή Διεύθυνση ΠΕ Αττικής του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου “Ρόζα Ιμβριώτη” στην Καισαριανή με τις ελλείψεις σε επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό. Αυτή είναι η ‘μέριμνα’ του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης που για άλλη μια χρονιά τα σχολεία αυτά λειτουργούν χωρίς τα στοιχειώδη.

Η ίδια κατάσταση και στο Ειδικό νηπιαγωγείο όπου υπάρχουν ελλείψεις σε εργαθεραπευτή, λογοθεραπευτή, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και σχολικό νοσηλευτή. Tο κερασάκι στην τούρτα ήρθε να προσθέσει η γραφειοκρατεία, που απέκλεισε τα παιδιά από την μετακίνηση με σχολικά λεωφορεία, με κίνδυνο να αποκλειστούν από την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς οι γονείς τους είναι αναγκασμένοι να τα μεταφέρουν οι ίδιοι στο σχολείο, με κάθε τρόπο, από διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Καλούμε και τη Δημοτική αρχή να πιέσει από τη μεριά της προς κάθε αρμόδιο φορέα για όλα τα παραπάνω αλλά να αναλάβει και τη δική της ευθύνη ώστε να λυθούν τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το κτηριακό, την παιδική χαρά, τον αύλειο χώρο κλπ..

Απαιτούμε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να καλυφθούν ΤΩΡΑ όλα τα κενά καθώς και από την Περιφέρεια να λύσει ΤΩΡΑ το πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών στο σχολείο τους.

Translate »