25 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 2ήμερο εκδηλώσεων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καισαριανής

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής χαιρετίζει όλους τους γονείς που συμμετείχαν στο διήμερο εκδηλώσεων της Ένωσης Γονέων. Συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – συζήτηση έξω από το Κέντρο Υγείας του Παιδιού με θέμα: «Τι αξίζει για τα παιδιά μας, με ποιο τρόπο τα σχολεία δε θα ξανακλείσουν, ποιος είναι ο ρόλος μας ως γονείς, για όλα αυτά που τα παιδιά μας αξίζουν», με ομιλητή τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Τόλο Δημήτριο. Την πρωτοβουλία αυτή χαιρέτισε η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», κυρία Δριμάλλα Θεοδώρα. Μετά την εισήγηση ο λόγος δόθηκε στους γονείς για ερωτήσεις αλλά και τοποθετήσεις ώστε να μεταφερθεί η εμπειρία αλλά και τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν στα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά τους. Η συζήτηση και μέσα από ερωτήματα αλλά και τοποθετήσεις των γονέων, έδωσε την απόλυτη διάσταση των πραγμάτων. Περιστράφηκε γύρω από το νέο νόμο για την παιδεία που οξύνει ακόμα περισσότερο τις ανισότητες και εμπορευματοποιεί τα σχολεία, τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για τα σχολεία και το κατά πόσο εμποδίζουν τη μετάδοση του ιού και την αγανάκτηση των γονιών που με πρόσχημα τον κορονοϊό, συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για γραφική ύλη.

Διαβάστε εδώ ή κατεβάστε την εισήγηση:



Την Κυριακή 19 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στο πυροφυλάκιο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας της Καισαριανής «Δημήτρης Καραμολέγκος», με θέμα « Αθλητισμός – Πολιτισμός – Περιβάλλον ανάγκη στα παιδιά μας να «αναπνέουν». Μέσα από μια ελεύθερη συζήτηση αναδείχθηκε ο έντονος προβληματισμός για τα Προγράμματα Αθλητισμού για Όλους (ΠΑΓΟ) τα οποία με εντολή του υπουργείου διακόπηκαν σε όλους τους δήμους, όπου τα παιδιά αποκτούσαν μια πρώτη γνωριμία με διάφορα αθλήματα και ανακάλυπταν τις κλίσεις τους. Η εξέλιξη αυτή εγκλωβίζει ακόμα περισσότερο γονείς και παιδιά στις αθλητικές διεξόδους, σε συνδυασμό και με τους αθλητικούς χώρους που παραμένουν κλειστοί και με το «Καισάριον» να έχει κλείσει. Αντίστοιχα, προβληματισμός υπήρξε και για τις διεξόδους στον πολιτισμό, όπου το Πνευματικό Κέντρο βρίσκεται σε αδράνεια, με κουβέντες να γίνονται για αντίτιμο όταν ανοίξει, παίρνοντας έτσι την σκυτάλη από την «Αιολία».

Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας φρόντισε να ενημερώσει με διαδραστικό τρόπο  γονείς και παιδιά για το ρόλο και το έργο της και παρουσίασαν τα οχήματα και τον εξοπλισμό της ομάδας. Με την ολοκλήρωση της ενημέρωσης, τα παιδιά πήραν ενεργό ρόλο και ένα-ένα έπιασαν την μάνικα και έκαναν ρίψεις νερού, βιώνοντας έτσι από κοντά ένα κομμάτι του ρόλου της και στη συνέχεια εξερεύνησαν τον εξοπλισμό της Ομάδας.



Ως Ένωση επιδιώκουμε και θέλουμε να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις ώστε να υπάρχει διάλογος με τους γονείς, αμφίδρομη, άμεση και πολύπλευρη ενημέρωση για όλα τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα. Να μπορούν να παραβρεθούν και να πάρουν το λόγο και γονείς που θέλουν να μεταφέρουν την εμπειρία τους, τον προβληματισμό τους.

Ύστερα από τέτοιες δράσεις γινόμαστε όλοι σοφότεροι. Συνεχίζουμε ακόμα πιο πεισμωμένοι, ακόμα πιο αποφασισμένοι. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο καλύτερο για τα παιδιά μας. Για ένα μέλλον καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας. Το αξίζουμε, το αξίζουν και είναι δίκαιο!

Δείτε φωτό από το διήμερο:

Translate »