24 Απριλίου 2024

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μην περάσει το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Παιδεία. Όλοι και όλες την Τετάρτη 28/7 στο Σύνταγμα

Με συνθήματα όπως «Η αυτονομία είναι μια απάτη, φορτώνει κι άλλα βάρη στου λαού την πλάτη», «Κούλη, Κεραμέως ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και εργαζόμενοι, με μια μαζική και δυναμική συγκέντρωση ζήτησαν την περασμένη Πέμπτη 22 Ιούλη, την απόσυρση του νέου νομοσχέδιου για την Παιδεία, που κατατέθηκε για συζήτηση στην Βουλή.

Από όλους ανεξαίρετα τους ομιλητές αναδείχθηκε η αντιδραστικότητα του νομοσχέδιου, το οποίο εντείνει τους ταξικούς φραγμούς σε βάρος των παιδιών των εργατικών – λαϊκών οικογενειών αλλά και τον αυταρχισμό απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Είναι ένα νομοσχέδιο που δεν παίρνει βελτιώσεις και απορρίπτεται στο σύνολό του.

Στη συγκέντρωση, σύσσωμη η σχολική κοινότητα έδωσε την υπόσχεση πως αυτό το νομοσχέδιο ακόμα και να ψηφιστεί από την Βουλή, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στην πράξη.

Καλούμε και τους συλλόγους γονέων της Καισαριανής, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα και αγωνιστικότητα να συμμετάσχουν στο νέο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 28 Ιουλίου και ώρα 18:00 στο Σύνταγμα, την ημέρα που θα ψηφίζεται στην Βουλή
Translate »