26 Απριλίου 2024

Αποφάσεις ανοιχτού ΔΣ της Ένωσης

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής χαιρετίζει τα μέλη των Συλλόγων, τους γονείς και τα μέλη της Διοικούσας επιτροπής του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων βρεφών και νηπίων Καισαριανής που παραβρέθηκαν στο ανοιχτό ΔΣ της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Σκοπευτήριο.

Ως Ένωση επιδιώκουμε και θέλουμε οι συνεδριάσεις μας να είναι ανοιχτές ώστε να υπάρχει διάλογος, αμφίδρομη, άμεση και πολύπλευρη ενημέρωση για όλα τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα. Να μπορούν να παραβρεθούν και να πάρουν το λόγο και γονείς που δεν είναι εκλεγμένοι και θέλουν να μεταφέρουν την εμπειρία τους, τον προβληματισμό τους.

Τα ανοιχτά ΔΣ είναι η άμεση απάντηση σε όλους εκείνους που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να μας φιμώσουν. Όχι μόνο δε μπορούν να μας φιμώσουν αλλά δε θα τους αφήσουμε να απαξιώσουν τον αγώνα των γονιών που παλεύουν ώστε να έχουν τα παιδιά τους το σχολείο που τους αξίζει και έχουν ανάγκη. Η Ένωση και οι Σύλλογοι δεν είναι άδεια κουφάρια και τσιφλίκι κανενός.  Είναι οι γονείς.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πεισμωμένοι, ακόμα πιο αποφασισμένοι. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο καλύτερο για τα παιδιά μας. Για ένα μέλλον καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας. Το αξίζουμε και είναι δίκαιο.

Μετά από την εισήγηση του ΔΣ της Ένωσης και τις τοποθετήσεις που ακολούθησαν έγινε σαφές ότι:

  1. Καταδικάζουμε τη χυδαία επίθεση στο πρόσωπο του προέδρου της Ένωσης και της οικογένειάς του από τον ίδιο το δήμαρχο Καισαριανής και τον αντιδήμαρχο Παιδείας. Οι μέθοδοι προσωπικής εξόντωσης και οι απειλές ενάντια σε καθέναν από εμάς αποτελούν απειλή για όλους μας.
  2. Είμαστε όλοι γονείς που μέσα από την καθημερινή μας αγωνία για το μεροκάματο, το μέλλον των παιδιών μας ζητάμε ότι δικαιούμαστε και δεν κάνουμε πίσω από αυτό. Διανύσαμε μια δύσκολη χρονιά που άφησε πίσω ανοιχτές πληγές στη μόρφωση των παιδιών μας, την υγεία και το εισόδημα των οικογενειών μας. Μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας ζούμε εκρηκτικές καταστάσεις μέσα και έξω από τα σχολεία, νεανική παραβατικότητα και ψυχολογικά αδιέξοδα που απαιτούν την σοβαρότητα και εγρήγορση όλων μας. Όλα δείχνουν ότι και η νέα χρονιά θα είναι «κανονική» με το πλήθος των νέων αλλαγών στην παιδεία (τράπεζα θεμάτων, συσσωρευμένα κενά, κλπ), τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα αλλά και οι αλλαγές στις εργασιακές μας σχέσεις που θα μας επιτρέπουν να βλέπουμε τα παιδιά μας μόνο …για να τους δώσουμε ένα φιλί για καληνύχτα. Όλα αυτά δεν αφήνουν περιθώρια αναμονής και χαλάρωσης. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε συναντήσεις με τα ΔΣ των Συλλόγων για καταγραφή των προβλημάτων και με τη δημοτική αρχή για τις κινήσεις της όσο αφορά την επίλυσή τους πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
  3. Χρειάζεται τώρα οι σύλλογοι να συνεδριάσουν, να προετοιμαστούν και για τις εκλογές.
  4. Αποφασίσαμε μια σειρά από πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις που μπορούμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα πάνω σε αυτούς τους προβληματισμούς που έχουμε και στις ανάγκες, όπου θα ενταχθούν στο πλαίσιο της φετινής μαθητικής γιορτής στην «Αιολία». Επιγραμματικά αναφέρουμε:
  • Εκδήλωση με περιεχόμενο για όλες τις εξελίξεις στην παιδεία και με ομιλητές την Ένωση και εκπρόσωπο από την Ομοσπονδία.
  • Εκδήλωση για τα παιδιά που τελειώνουν φέτος για συγχαρητήρια που μέσα στον Γολγοθά που περάσανε τα κατάφεραν και συνεχίζουν.
  • Εκδήλωση με θέμα «Αθλητισμός – Πολιτισμός – ΚΕΘΕΑ: Ζωή Ολόκληρη, όχι με δόσεις». Οι λόγοι είναι εμφανείς, χωρίς χώρους δωρεάν άθλησης, δωρεάν πολιτισμού, τα παιδιά δεν είναι δύσκολο όταν είναι κενού περιεχομένου να στραφούν στα ναρκωτικά, στη νεανική παραβατικότητα, στις εξαρτήσεις από το διαδίκτυο, τις παιχνιδομηχανές κλπ.
Translate »