13 Ιουλίου 2024

Ένας χρόνος πανδημίας με σχολεία ακορντεόν! Φτάνει πια!

Στις 10 Μάρτη κλείνουμε ένα χρόνο από το πρώτο κλείσιμο των σχολείων της χώρας μας λόγω της πανδημίας. Σε αυτόν τον χρόνο, είδαμε την κυβέρνηση:

Να ανοιγοκλείνει τα σχολεία μας, χωρίς κανένα επιπρόσθετο μέτρο περιορισμού της μετάδοσης του ιού.

Να απορρίπτει το ένα μετά το άλλο, όλα τα μέτρα που πρότεινε σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να λειτουργούν με ασφάλεια τα σχολεία (μείωση μαθητών ανά τμήμα, επαρκές και μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές).

Να λοιδορεί αρχικά το μαθητικό κίνημα που ξέσπασε με την αρχή της σχολικής χρονιάς και κατόπιν, να προσπαθεί να το καταστείλει βίαια, χρησιμοποιώντας ακόμα και χημικά σε 15χρονα παιδιά.

Να φέρνει 3 (τρία) αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια, αυξάνοντας (αντί να μειώσει) τον αριθμό των παιδιών ανά τμήμα στα δημοτικά και διατηρώντας τον ήδη αυξημένο στα γυμνάσια και λύκεια, προωθώντας την παιδική εργασία από τα 15, αλλάζοντας μέσα στην χρονιά τους όρους διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων.

Να μην δίνει ούτε ένα ευρώ για την αγορά εξοπλισμού τηλεκπαίδευσης τόσο σε μαθητές όσο και σε εκπαιδευτικούς, την ίδια στιγμή που ζητά να μπαίνουν απουσίες στο μάθημα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ!

Δεν ανεχόμαστε πλέον την κοροϊδία της ατομικής ευθύνης από μία κυβέρνηση που αποποιείται κάθε ευθύνης για την λειτουργία σε καιρό πανδημίας του ζωτικού χώρου των παιδιών μας, όπως είναι το σχολείο και που το μόνο μέτρο που γνωρίζει για την αντιμετώπισή της είναι το κλείσιμο όταν πληθαίνουν τα κρούσματα! Ενώνουμε την φωνή μας με εκπαιδευτικούς και μαθητές, ζητάμε εδώ και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση, να ανοίξει τα σχολεία με όλα τα μέτρα που έχουμε ζητήσει.

Η Ένωση καλεί και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, την Τετάρτη 10 Μάρτη, στη 1:00 μ.μ. στα Προπύλαια.

Translate »