18 Απριλίου 2024

Κείμενο Υπογραφών για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στην Καισαριανή

Από σήμερα 08/03/21 κυκλοφορεί κείμενο υπογραφών της Συντονιστικής Επιτροπής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για την Καισαριανή, με αιτήματα τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στην Καισαριανή και την άμεση στελέχωση του ΕΦΚΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ με όλες τις ειδικότητες και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού. Σας καλούμε όλους να το υπογράψετε και να το διαδώσετε παντού!

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο και υπογράψτε το εδώ: gr.petitions.net/pfyk

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ

Στην χώρα μας, μετά από έναν χρόνο και με 3 lockdown οι δημόσιες δομές υγείας έχουν «γονατίσει», λείπουν γιατροί, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό, εξοπλισμός και μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις γειτονιές που θα ανακούφιζαν τα νοσοκομεία και θα συνέβαλαν καθοριστικά στον επιδημιολογικό σχεδιασμό. Την ίδια στιγμή τα ιδιωτικά θεραπευτήρια αντιμετωπίζονται ως «ιερές αγελάδες» και τα πολυπόθητα εμβόλια έχουν γίνει παζάρι μεταξύ κρατών και μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών!

Στα δημόσια νοσοκομεία το 80% των τακτικών χειρουργείων «χάθηκαν» και στα Κέντρα Υγείας μειώθηκαν κατά 25% οι επισκέψεις, καθώς το σύστημα υγείας έγινε σύστημα μιας νόσου!

Αυτά όλα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της θνησιμότητας στην χώρα όχι μόνο σε covid ασθενείς, αλλά και σε non covid, κατά 3,65%.  Είναι άνθρωποι, δεν είναι αριθμοί!

Χρόνια τώρα η ΛΟΓΙΚΗ ότι η ΥΓΕΙΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ σάρωσε νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Έτσι έκλεισε το 2013 και το ΙΚΑ Καισαριανής. Ο ΕΦΚΑ Παγκρατίου καλείται να καλύψει  μια πολύ μεγάλη υγειονομική περιφέρεια έχοντας 10% κενές θέσεις σε κρίσιμες ειδικότητες, ενώ το κέντρο Μητέρας και Παιδιού έχει κλείσει για την διεξαγωγή των εμβολιασμών – που βεβαίως είναι απαραίτητοι.

Είναι εξωφρενικό ότι η ίδια λογική συνεχίζεται και εν μέσω πανδημίας, αφού η κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ για το 2021 μειώθηκε κατά 50,6%, με τις  δαπάνες για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) να περικόπτονται κατά 39%!

 ΤΩΡΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ Π.Φ.Υ. ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Αν δεν σηκώσουμε τα μανίκια, η ζωή μας θα παίζεται στα ζάρια! Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα υγείας και απαιτούμε αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Καισαριανή.

  • Δημιουργία Κέντρου Υγείας Καισαριανής πλήρως στελεχωμένου και εξοπλισμένου, με δυνατότητα φροντίδας επειγόντων περιστατικών, 24ωρης λειτουργίας και βραχείας νοσηλείας. Να είναι σε άμεση σύνδεση με τα σχολεία και τη σχολιατρική υπηρεσία που διεκδικούμε. Με ιδιαίτερη και ολόπλευρη φροντίδα (ακόμα και κατ’ οίκον) των ΑμεΑ και των χρόνια πασχόντων. Με πρόγραμμα για τον προγεννητικό έλεγχο, τον εμβολιασμό και την πρόληψη. Με γιατρό Εργασίας και τεχνικό Ασφαλείας, που θα συνδέεται με όλους τους εργασιακούς χώρους της περιοχής. Με Κέντρο Ψυχικής Υγείας και όλα τα προγράμματα φροντίδας, προστασίας και αποκατάστασης των ΑμεΑ (κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, κλπ.).
  • Άμεση στελέχωση του ΕΦΚΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ με όλες τις ειδικότητες και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού. ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΗΤΕΡΑΣ, ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ. Δυνατότητα άμεσων μαζικών τεστ (Ράπιντ και μοριακών) για όλους και στα παιδιά κάτω των 12 ετών. ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ για επιδημιολογική επιτήρηση και πρόγραμμα εμβολιασμών. ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ, ΠΛΗΡΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
synepfyk@gmail.com

Υπογράψτε ηλεκτρονικά: gr.petitions.net/pfyk

Έως τώρα στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν:

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής | Παράρτημα Οικοδόμων Βύρωνα – Καισαριανής | Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Ελεύθερων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Καισαριανής | Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» | Ζ’ ΕΛΜΕ | Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής | Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής | Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων βρεφών και νηπίων για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καισαριανής Αττικής | Π.Ε.Α.Ε.Α. ΔΣΕ Καισαριανής | Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καισαριανής | Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων – Παράρτημα Καισαριανής | Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής | Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής «Σκοπευτήριο» | Α.Ο Μικρασιατικός Καισαριανής | Αθλητικός Σύλλογος Tae Kwon Do Καισαριανής |

Δείτε τη συνέντευξη τύπου, που δόθηκε ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία:

Translate »