29 Μαρτίου 2024

Κοινή Ανακοίνωση Φορέων Καισαριανής για τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Οι παρακάτω υπογράφοντες φορείς της Καισαριανής δηλώνουν ότι στηρίζουν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Εκπαιδευτικών-ΕΕΠ & ΕΒΠ στην περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής που θα γίνει την Παρασκευή 19/02/2021 και ώρα 2.00 μμ

Καταδικάζουμε την κυβερνητική αδιαφορία και εγκατάλειψη στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα ειδικά σχολεία μεταξύ των οποίων είναι και το πρότυπο ειδικό σχολείο «Ρόζα Ιμβριώτη» στην Καισαριανή.

Τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η πιο ευαίσθητη δομή της εκπαίδευσης, με παιδιά που χρήζουν πολλαπλής φροντίδας, παραμένουν ανοιχτά και στις «κόκκινες» περιοχές χωρίς κανένα επιπλέον μέτρο προστασίας.

Η εξοργιστική αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας έχει αφήσει, παιδιά και εκπαιδευτικούς, ανοχύρωτους, χωρίς προστασία, στο έλεος της εξέλιξης της πανδημίας!

Όλοι όσοι δουλεύουν στα ειδικά σχολεία, όλο το προσωπικό, παιδαγωγικό, επιστημονικό, βοηθητικό και καθαριότητας, στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά με αναπηρία, ακούραστα, με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους.

Είναι αδιαπραγμάτευτη αλήθεια  ότι οι μαθητές που φοιτούν στην Ειδική Αγωγή έχουν ανάγκη το υποστηρικτικό πλαίσιο των ειδικών σχολείων, κάθε ώρα ή μέρα χαμένη μετρά πολλαπλάσια αρνητικά στα παιδιά με αναπηρία, τα πισωγυρίζει, και δύσκολα επανακτούν αυτά που έχουν κατακτήσει

Καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να καλύψουν τις ανάγκες των ειδικών σχολείων, την ασφάλεια και τη ζωή των μαθητών με αναπηρία, και των εργαζομένων.

Όσο τα ειδικά σχολεία στις «κόκκινες» περιοχές μένουν ανοικτά χωρίς να λαμβάνονται μέτρα ,τόσο το πρόβλημα θα μεγαλώνει.

Όπως βρήκαν τα 30 εκατομμύρια για την αστυνομία και την καταστολή και πρόβλεψαν τα 70 δις για την στήριξη των μεγαλοεπιχειρηματιών  να φροντίσουν άμεσα  και για την ικανοποίηση των ακόλουθων δίκαιων αιτημάτων:

  • Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία!
  • Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις, αλλά και φροντίδα των πασχόντων.
  • Να έχουν όλα τα σχολεία Νοσηλευτή !Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία, κάθε υποδομή για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.
  • Να προσληφθεί επιπλέον, προσωπικό καθαριότητας για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.
  • Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλά στη μεταφορά των μαθητών. Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνο.
  • Για όσους μαθητές αναστέλλεται η διαδικασία είτε κλεισίματος του σχολείου, είτε σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται με τρόπο οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις
Οι υπογράφοντες:

-Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής
-Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής
-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων βρεφών και νηπίων για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καισαριανής Αττικής
-Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»
-Ένωση Γονέων Καισαριανής
-Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Ελεύθερων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Καισαριανής
-Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καισαριανής
-Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων – Παράρτημα Καισαριανής
-Π.Ε.Α.Ε.Α.-ΔΣΕ Καισαριανής
-Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής

19/02/2021

Translate »