25 Απριλίου 2024

Μένουμε όρθιοι και δυνατοί |Δρούμε συλλογικά για μας και τα παιδιά μας

Αγαπητοί Γονείς,

Βάζουν εμάς και τα παιδιά μας πάλι σε ολικό lockdown!  Δηλαδή να “αναλάβουμε πάλι τις ευθύνες μας”, ευθύνες τις οποίες όμως ούτε τώρα αλλά ούτε και πριν είχαμε!  Στην αρχή της πανδημίας έλεγαν ότι τα παιδιά μας είναι υγειονομικές βόμβες, μετά είπαν ότι δεν μεταδίδουν, τώρα τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι όχι μόνο μεταδίδουν αλλά και νοσούν, με τρανταχτό παράδειγμα και την έξαρση στα σχολεία της πόλης μας  αλλά και πανελλαδικά, στα παιδιά.  Ελάχιστα τεστ… Νέες μεταλλάξεις…

Μέσα σε ένα χρόνο τα παιδιά μας έχουν κάνει μάθημα μόλις τρεις μήνες και τώρα κλείνουν τα σχολεία ακόμα μια φορά! Σε αυτό το διάστημα αποκαλύφθηκε και ότι ο εκσυγχρονισμός της τηλεκπαίδευσης είναι ένα τέρας! Οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις των παιδιών από όλα αυτά τα άνοιξε – κλείσε, την τηλεκπαίδευση (ακόμα και σε προνήπια), την οικογενειακή πίεση από τις εργασιακές ανατροπές που βιώνουμε οι γονείς, καθώς και το μορφωτικό κενό που έχει ήδη δημιουργηθεί, ούτε καν από τους επιστήμονες και τους ειδικούς μπορεί να περιγραφεί το τι αντανάκλαση συνολική θα έχουν! 

Τα σχολεία θα μπορούσαν να παραμείνουν ανοιχτά, αν υπήρχαν 15άρια τμήματα, επαρκής καθαριότητα, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με επιδημιολογική επιτήρηση και σχέδιο. Η διασπορά θα μπορούσε να ελεγχθεί και να μη φτάναμε πάλι σε έναν “νέο Μάρτη”, αν παίρνονταν μέτρα και υπήρχε έλεγχος σε μεγάλους χώρους δουλειάς όπως τα Σουπερ Μαρκετ και η βιομηχανία, στα ΜΜΜ. Θα μπορούσε να ελεγχθεί αν είχε στηριχθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αν είχαν γίνει προσλήψεις υγειονομικών. Αυτές οι εγκληματικές τακτικές αντανακλούν και αναπαράγονται μέσα στην σχολική τάξη. Όμως οι προτεραιότητές τους ήταν άλλες, για άλλους και όχι για τη λαϊκή οικογένεια, για τους εργαζόμενους. Ακόμα μια φορά θα κληθούμε να στερηθούμε ένα δικαίωμά μας, κλέβοντάς μας μέρες από την κανονική μας άδεια, με τις άδειες ειδικού σκοπού και θα βρεθούμε να δουλεύουμε για μήνες ασταμάτητα και με απλήρωτες υπερωρίες!

Εμείς όμως έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες, έχουμε το δίκαιο να υπερασπιστούμε. Την δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία! Την ολόπλευρη μόρφωση! Την ίδια τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας!

  • Στηρίζουμε λοιπόν τα αιτήματα των υγειονομικών για ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, με επίταξη της ιδιωτικής υγείας, για ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Τους στηρίζουμε στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία στις 16/02
  • Στηρίζουμε όλα τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και για την περίοδο της τηλεκπαίδευσης και για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.
  • Να καλυφθούν τώρα όλες οι ανάγκες σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, ώστε να είναι ισότιμη η πρόσβαση.

Γι’ αυτό σας καλούμε να κρατάτε σταθερή επαφή μέσα από τα συλλογικά όργανα των γονέων, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής που δεν μένουμε σιωπηλοί, που παίρνουμε πρωτοβουλίες, συζητάμε, διεκδικούμε!

Επιδιώκουμε τη ζωντανή επικοινωνία αλλά και τη σταθερή ενημέρωση του κάθε γονέα, μέσω των μέσων προβολής και επικοινωνίας που διαθέτουμε:

Translate »