28 Μαρτίου 2024

Δελτίο Τύπου για τα αυξημένα κρούσματα στα Δημοτικά σχολεία της Καισαριανής

Αγαπητοί γονείς,

Τρεις εβδομάδες πέρασαν από το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και έως αυτή τη στιγμή έχουμε:

2 κρούσματα σε παιδιά στο 1ο δημοτικό / 1 κρούσμα σε παιδί στο 6ο δημοτικό / 2 κρούσματα στο Ειδικό Σχολείο σε παιδί και σε οδηγό λεωφορείου (με αποτέλεσμα να σταματήσει και το δρομολόγιο προς Ηλιούπολη) / 1 κρούσμα σε παιδί στο 2ο Δημοτικό / 1 κρούσμα σε γονέα στο 3ο Δημοτικό.

Ο ΕΟΔΥ έχει πραγματοποιήσει 2 φορές μαζικά τεστ την Καισαριανή και καλώς ήρθε. Παράλληλα όμως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη, καμία μέριμνα να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στη Σχολική Κοινότητα. Δεν υπάρχει δηλαδή επιδημιολογική επιτήρηση και σχέδιο. Η χαμηλή μεταδοτικότητα δουλεύει όταν τηρούνται αποστάσεις μεγαλύτερες των 2 μέτρων κάτι που δεν μπορεί να συμβεί σε 20άρια-25άρια τμήματα!

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΜΜΜ, ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΕΛΕΧΓΧΟΥΣ!

Σωστά οι γονείς αμφισβητούν τη σοβαρότητα των μέτρων. Με κίτρινο κλείσανε τα σχολεία και με κόκκινο άνοιξαν. Εκπαιδευτικοί και γονείς κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν ανοιχτά τα σχολεία όμως η στάση Κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας, αφήνει τους γονείς σε ένα χάος και δημιουργεί στα παιδιά ένα τεράστιο μορφωτικό κενό.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής, έκανε παρέμβαση στα Κ.Υ Παγκρατίου και Ζωγράφου ζητώντας μέριμνα ώστε να μεταβούν για μαζικά τεστ γονείς και παιδιά, σε πρώτη φάση, των σχολικών μονάδων που βρέθηκαν τα κρούσματα. Η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα-μόνο κατόπιν ραντεβού-και ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει τεστ σε παιδιά ηλικίας κάτω των 12ετών με εξαίρεση του Κ.Υ Ζωγράφου όπου εκ περιτροπής και μόνο κάποιες ημέρες, μπορούν να γίνουν σε παιδιά κάτω των 12 ετών. Επειδή αφορά σχεδόν το σύνολο των Δημοτικών της Καισαριανής που έχουν εμφανιστεί κρούσματα, απευθυνθήκαμε και στην Α’ Υγειονομική Περιφέρεια ώστε να επιληφθούν της κατάστασης και συνεχίζουμε να είμαστε σε επικοινωνία.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η ανεπάρκεια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που οφείλεται κυρίως στην υποστελέχωση, όπως αναδείχθηκε και  στην τελευταία κινητοποίηση μαζί με φορείς της πόλης στο Κ.Υ Παγκρατίου στις 03/02, δεν μπορεί να προστατεύσει τα παιδιά μας! Φαίνεται η εγκληματική απόφαση να κλείσουν εκατοντάδες Κ.Υ στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια, ανάμεσά τους και το Κ.Υ Καισαριανής πριν από 9 χρόνια!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΥΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ!

Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά!
Να εξασφαλιστεί τώρα η υγιεινή και η ασφάλεια για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Να στηριχθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας!

Translate »