27 Απριλίου 2024

Τιμούμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Τιμούμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Τιμούμε τον ξεσηκωμό του λαού μας για την απόκρουση του φασισμού, κατά της τριπλής κατοχής (Ιταλίας, Βουλγαρίας Γερμανίας). Τιμούμε τον απλό κόσμο που ύψωσε το ανάστημά του ενάντια σε όσους έσπερναν την ηττοπάθεια, ενώ η τότε πολιτική ηγεσία είτε εγκατέλειπε την χώρα είτε συνεργαζότανε με τους κατοχικούς.

Έχουμε βαριά κληρονομιά και οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα κατά του φασισμού και της σύγχρονης βαρβαρότητας που στρέφει λαούς τον ένα ενάντια στον άλλο για τα συμφέροντα των ισχυρών. Χάρη σ’ αυτή την κληρονομιά και την λαϊκή πάλη είχαμε και την πρόσφατη δικαστική καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, η οποία, κατά δήλωση της ηγεσίας της, είναι «η σπορά των ηττημένων του ’45», δηλαδή οι απόγονοι των ναζί, των δοσιλόγων, των κουκουλοφόρων, των Ταγμάτων Ασφαλείας, των συνεργατών των Γερμανών ναζί.

Η επική πορεία του αντιστασιακού αγώνα του λαού μας, τη μεγάλη δεκαετία του 1940, δείχνει ότι όταν ο λαός θέλει μπορεί να οργανώσει τον δίκαιο αγώνα του για τα δικαιώματά του, να νικήσει τα θεριά και να ζήσει όπως του αξίζει.

Αύριο 28 Οκτώβρη στις 10:30π.μ η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής θα κάνει κατάθεση λουλουδιών στο Μνημείο στο Σκοπευτήριο και προσφέρει προς ενίσχυση στην Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), το ποσό των 20€.

Καλούμε τους γονείς, ιδίως αύριο, να πάρουν τα παιδιά τους από το χέρι και να περπατήσουν τον ιερό τόπο του θυσιαστηρίου, κουβεντιάζοντας για τα πραγματικά γεγονότα μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης γιατί η Ιστορία δεν είναι παρελθόν, είναι έμπνευση για το Σήμερα.

Translate »