14 Απριλίου 2024

Καταγγελία της Ομοσπονδίας Γονέων για συλλήψεις μαθητών – Κάλεσμα σε κινητοποίηση συμπαράστασης σήμερα 19/10 στις 11:00 στο κτήριο 9 των δικαστηρίων της Ευελπίδων

Το  ΔΣ  της  Ομοσπονδίας  Γονέων &  Κηδεμόνων Περιφέρειας  Αττικής καταγγέλλει την απαράδεκτη  σύλληψη  και  κράτηση  στην ΓΑΔΑ από την προηγούμενη  Πέμπτη, 5 μαθητών  που συμμετείχαν  στο Πανεκπαιδευτικό  Συλλαλητήριο .

 Οι  5 ανήλικοι μαθητές (ένας  από 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, δύο από  το ΕΠΑΛ Ιλίου, ένας  από το 59ο Γυμνάσιο Αθηνών και ένας  από  την Σιβιτανίδειο) κρατούνται επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες, χωρίς να έχουν δικαίωμα ούτε να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες τους! Η σύλληψη τους εντάσσεται σε ένα γενικευμένο σχέδιο να τρομοκρατηθούν οι μαθητές που αγωνίζονται για μία καλύτερη εκπαίδευση, για μία καλύτερη ζωή !!!.

Στόχος  της  Κυβέρνησης  είναι η μετατροπή των παιδιών μας  σε  αυριανούς  υπάκουους σκλάβους που θα φοβούνται να ορθώσουν την φωνή τους και να διεκδικήσουν  τα  δικαιώματα  τους. Με  την ωμή καταστολή  και   την απρόκλητη βία επιδιώκει να βάλει “φίμωτρο» στους χιλιάδες μαθητές ,  γονείς  και  εκπαιδευτικούς   που αγωνίζονται για το δικαίωμα  στην υγεία και τη μόρφωση!

Απαιτούμε εδώ και τώρα να αφεθούν  ελεύθεροι  οι  μαθητές και   να  απαλλαγούν πλήρως από τις ανυπόστατες κατηγορίες που τους βαραίνουν!

            Δηλώνουμε απερίφραστα ότι εμείς οι γονείς θα παραμείνουμε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας. Τα αιτήματα τους είναι δίκαια, είναι και δικά μας αιτήματα. 

            Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία της κυβέρνησης και το οργανωμένο σχέδιο  της   δεν θα περάσει!

            Καλούμε όλους  τους  Συλλόγους  και τις Ενώσεις  της Αττικής  να  καταγγείλουν  την  ωμή τρομοκρατία εις βάρος  των παιδιών μας!!!

Όλοι στην κινητοποίηση  συμπαράστασης   στους  5  μαθητές,  στο κτήριο 9 των Δικαστηρίων της Ευελπίδων στις 11 πμ   

Translate »