28 Μαρτίου 2024

Έκτακτο Ενημερωτικό Δελτίο – Επιβεβαιωμένο κρούσμα σε καθηγήτρια του 1ου Λυκείου Καισαριανής

Τα ίδια Παντελάκη μου …τα ίδια Παντελή μου…
Επιβεβαιωμένο κρούσμα σε καθηγήτρια του 1ου Λυκείου

Όταν ΕΜΕΙΣ μιλάγαμε για την επικίνδυνη κατάσταση στα σχολεία, ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ κώφευαν και έσπερναν χολή για τους αγωνιζόμενους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Ο λόγος για την κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή που λογαριάζουνε ως ΚΟΣΤΟΣ την υγεία, την ασφάλεια και την μόρφωση.

ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Μετά το 2ο Λύκειο, τον 1ο παιδικό σταθμό και νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε διάστημα ενός μήνα. Αυτή την φορά σε καθηγήτρια στο 1ο Λύκειο Καισαριανής. Η πραγματικότητα δυστυχώς δικαιώνει τα αιτήματα μας για διεξαγωγή μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ, για σύνδεση με τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, για 15άρια τμήματα, επαρκή καθαριότητα κ.ά. Δικαιωθήκαμε δυστυχώς όταν λέγαμε ότι τα σχολεία θα ανοίγουν για 10 ημέρες και θα κλείνουν για 15.

Κάθε φορά, η Δημοτική Αρχή μετά την απαράδεκτη άρνηση του ΕΟΔΥ και τα ελαστικά υγειονομικά πρωτόκολλα, προχωρά – κάτω από πιέσεις – σε τεστ, αλλά μόνο για τους καθηγητές και το προσωπικό των εκπαιδευτικών δομών. Οι γονείς πρέπει να ακολουθήσουν κάθε φορά τον οικονομικό Γολγοθά μόνοι τους.

Το κρούσμα επιβεβαιώθηκε την Κυριακή 11/10/20 και σήμερα το πρωί η Ένωση Γονέων συντάχθηκε με την γνώμη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ότι το σχολείο δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν γίνει απολύμανση και ως εκ τούτου καλέσαμε γονείς και μαθητές να μην μπουν στις τάξεις. Ακολούθως, καθώς δεν είχαμε καμία ανακοίνωση ή κάποια δέσμευση από την δημοτική αρχή για μαζικά τεστ σε εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές, ζητήθηκε να συναντήσουμε τον αντιδήμαρχο κο Κιτσέλη ο οποίος βρισκότανε στο Δημαρχείο. Εκεί μας είπε ότι «η απολύμανση θα γίνει τις επόμενες ώρες,  αλλά δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν σήμερα τα τεστ, γιατί περιμένει από τους «γνωστούς του» στον ΕΟΔΥ, να του πουν αν θα τα αναλάβει ο ΕΟΔΥ. Αν όχι, έχει πάρει απόφαση η Δημοτική Αρχή να τα πραγματοποιήσει, με άγνωστο όμως το πότε, ίσως σε 3-4 ημέρες. Αντιθέτως όμως όπως μας είπε, «αφού βιάζονται οι εκπαιδευτικοί, μπορεί να στείλει τη λίστα και να πάνε στο…Μαρούσι, όπου ο ΕΟΔΥ κάνει αυτή την στιγμή τεστ». Τον καλέσαμε να προχωρήσει σε δημόσια διαμαρτυρία στην κυβέρνηση που έχει αφήσει έκθετη την δημόσια παιδεία και την υγεία των οικογενειών μας.

Το πότε τελικά θα ανοίξει το σχολείο…παραμένει άγνωστο!

ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα 12/10/20

  • Να γίνει απολύμανση σε όλο το κτηριακό συγκρότημα του 1ου και 2ου Λυκείου, καθώς υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι.
  • Να διεξαχθούν μαζικά τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Σε περίπτωση άρνησης από τον ΕΟΔΥ, η Δημοτική Αρχή να αναλάβει το κόστος και να διεξάγει τα τεστ!
  • Άμεση σύνδεση των σχολείων με το Κέντρο Υγείας του Παιδιού και το Κέντρο Υγείας Βύρωνα, ειδικά και μετά τις αποφάσεις του Υπ. Υγείας.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΗ

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ, ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ!

Translate »