20 Απριλίου 2024

Χαιρετισμός για την αντίδραση των γονέων του 3ου Νηπιαγωγείου στην έλλειψη καθαρίστριας την πρώτη ημέρα

Αγαπητοί γονείς του 3ου Νηπιαγωγείου,

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής, χαιρετίζει την άμεση κινητοποίηση, τις αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών με αίτημα την άμεση κάλυψη του κενού της καθαρίστριας, που την πρώτη ημέρα δεν υπήρχε καν η πρόβλεψη ώστε να βρίσκεται εκεί. Η αντίδραση η δική σας και των εκπαιδευτικών, είναι αυτή που οδήγησε τις εξελίξεις ώστε τη δεύτερη μέρα να προσέλθει καθαρίστρια. Τα κενά σε περιεχόμενο, υποδομές, υγιεινή και ασφάλεια όμως, παραμένουν πολλά, τα ζούμε, είναι μπροστά μας.

Βιώσατε την επονομαζόμενη «Κανονικότητα» που μας λένε, ότι «…αυτά υπάρχουν και με αυτά πορευόμαστε». Εμείς όμως γνωρίζουμε ότι όσο δεν μένουμε σιωπηλοί, πιέζουμε και διεκδικούμε, βήμα βήμα τους στερούμε αυτή τη “κανονικότητα” που θέλουν να εφαρμόσουν. Υπάρχει και η εμπειρία από το 2ο-6ο Νηπιαγωγείο, με τον αύλειο χώρο του, όπου όταν οι γονείς αποφάσισαν να διεκδικήσουν, τα παιδιά σταμάτησαν να παίζουν σε αυλή με χώμα, πέτρες και σίδερα.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι εμείς οι γονείς δεν έχουμε άλλο δρόμο από αυτόν της διεκδίκησης, του αγώνα, μαζί με τα σωματεία των εκπαιδευτικών, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας! Οι αγώνες μας μπορούν να αλλάξουν την «κανονικότητά» τους στα σχολεία.

Σας καλούμε να συμμετέχετε:

  • Πέμπτη 4/6 ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ 7μ.μ. Σκοπευτήριο Καισαριανής (που αναβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω βροχής), με τις Ενώσεις Γονέων Καισαριανής και Βύρωνα, Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου “Ρόζα Ιμβριώτη” & Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών. «Ο ΒΥΡΩΝ». Όλοι οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί  ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα ενώσουν την φωνή τους σε μια μουσική διαμαρτυρία! 
  • Τετάρτη 10/6 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 7μ.μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ πορεία στη Βουλή για να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία

Για να μπορούν τα παιδιά μας να είναι στον φυσικό τους χώρο, το σχολείο!
Ένα σύγχρονο σχολείο που θα μπορεί να εγγυάται την υγιεινή και την ασφάλεια.
Να καλύπτει και σε υποδομές αλλά και σε περιεχόμενο όλες τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες!

Translate »