29 Μαρτίου 2024

Άνοιγμα των σχολείων χωρίς το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας, τους όρους και τις προϋποθέσεις

Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής προκειμένου να ανοίξει το σύνολο των σχολείων της χώρας, αποδείχθηκαν «κούφια λόγια». Τα σχολεία άνοιξαν και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τόσο των Ενώσεων και Συλλόγων Γονέων όσο και πλήθους σωματείων εκπαιδευτικών και καθαριότητας, το υπάρχον προσωπικό καθαριότητας αδυνατεί να καλύψει όλες τις απαιτούμενες ανάγκες καθαρισμού των σχολείων.

Καθαρίστριες που πρέπει να «διακτινίζονται» μεταξύ Δημοτικού και Νηπιαγωγείου και μέσα σε 30’ να έχουν επιτελέσει καθαριότητα σε βάθος σε όλες τις επιφάνειες των αιθουσών, στις τουαλέτες και στους αύλειους χώρους. Καθαρίστριες που καλούνται να τεντώνονται, μόνες τους σε κάθε σχολείο, από το πρωί μέχρι το βράδυ, λες και είναι ακούραστα ρομποτάκια!

Σε αυτή τη τακτική, συνένοχη και η δημοτική αρχή όπου με την πολιτική της θέση του «ό,τι μας δίνουν με αυτό πορευόμαστε» όλο το προηγούμενο διάστημα, χωρίς να διεκδικεί, να παλεύει μαζί μας μας αφήνει πλέον τελείως μόνους! Αυτό επιβεβαιώθηκε και μετά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το άνοιγμα των σχολείων, που ουσιαστικά μας είπε ότι είναι απέναντί μας!

Εμείς οι γονείς δεν έχουμε άλλο δρόμο από αυτόν της διεκδίκησης, του αγώνα, μαζί με τα σωματεία των εκπαιδευτικών, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας! Για να μπορούν τα παιδιά μας να είναι στον φυσικό τους χώρο, το σχολείο! Ένα σχολείο που θα μπορεί να καλύπτει και σε υποδομές αλλά και σε περιεχόμενο όλες τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες!

Απαιτούμε:

  • Από τον Δήμο, την κάλυψη όλων των απαιτούμενων θέσεων εργασίας προκειμένου τα σχολεία να καθαρίζονται τόσο στην διάρκεια λειτουργίας τους όσο και με την λήξη του σχολικού προγράμματος
  • Τη μονιμοποίηση του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία.
  • Να υπάρξει δωρεάν παροχή όλων των απαιτούμενων μέσων καθαρισμού και απολύμανσης και όπου έχουν ήδη πληρωθεί από τις σχολικές επιτροπές να επιστραφούν τα χρήματα.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής καλεί όλους τους Συλλόγους Γονέων, κάθε γονέα ξεχωριστά, να συμπορευτεί σε αγωνιστική διεκδίκηση μαζί της για όλα όσα είναι δικαίωμα και έχουν ανάγκη τα παιδιά μας!

Να λάβει μέρος στις κινητοποιήσεις και τις πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος καθώς και στην Εκδήλωση-Συναυλία στο Σκοπευτήριο, αυτή την εβδομάδα, που συνδιοργανώνει μαζί με τους εκπαιδευτικούς Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου του Συλλόγου «Ρόζα Ιμβριώτη» και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Βύρωνα, ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων ανεβάζει στους 26 το όριο μαθητών στην τάξη και ορίζει το ελάχιστο στους 20 και για ένα σχολείο με περιεχόμενο και περιβάλλον που αρμόζει στα παιδιά μας!

Translate »